به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ستار چمنگلی در پی انتشار برخی خبرها بیان کرد: ما در روزگاری زندگی میکنیم که صحت و سقم هر خبری را میتوان با یک جستجوی کوتاه در اینترنت بررسی کرد و آکادمی اسکار هر سال برای فیلمهای مستند، کوتاه و انیمیشین مسیرهای مختلفی را مشخص کرده که چگونه یک فیلم میتواند به این آکادمی راه یابد.
او توضیح داد: در سایت آکادمی نام برخی جشنوارهها و جوایز به طور دقیق مشخص شده که اگر فیلمی در هر کدام از آنها شرکت کند و موفق به کسب جایزه شود، امکان حضور در آکادمی اسکار را دارد که از جملهی این جشنوارهها میتوان به کن، برلین، ونیز، بفتا، سزار و لوکارنو اشاره کرد.
چمنگلی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از راههای مشخص شده از سوی آکادمی اسکار این است که یک فیلم در فاصله زمانی مشخصی از اکتبر تا سپتامبر در سینماهای منطقه لسآنجلس که مورد تایید آکادمی است اکران عمومی و بلیتفروشی شود، راه دیگر هم کسب جایزه در اسکار دانشجویی است.
این پخشکننده با بیان اینکه «محمد اطبایی (پخشکننده) هر سال زحمت فراوانی در این حوزه میکشد و آمار دقیقی را از میزان حضور فیلمهای ایرانی در جشنوارهها ارائه میکند که این آمار نشان میدهد بخش خصوصی بیشتر از بخش دولتی برای سینمای ایران افتخار کسب کرده است» گفت: لیست تمام جشنوارههایی که حضور در آنها میتواند منجر به پذیرش یک اثر در آکادمی اسکار شود در سایت اسکار به طور دقیق مشخص است و البته هر سال این لیست تغییر میکند. جشنواره «سامر اسلم» که امسال سومین دوره آن برگزار شد، در این لیست قرار ندارد و حتی اگر یک فیلم ایرانی در آن جایزه گرفته باشد، تاثیری در پذیرش آن در اسکار ندارد.
وی همچنین یادآور شد که طبق اعلام رسمی تنها فیلم «کودکان ابری» از ایران در آکادمی اسکار پذیرفته شده است.
چمنگلی در پایان با اشاره به انتشار خبری که دربارهی حضور یک فیلم کوتاه ایرانی در رقابت اسکار از سوی انجمن سینمای جوان منتشر شده است،گفت:
انجمن، خانه فیلمسازان کوتاه ایران است و حرمتی دارد که هر وقت خبری را منتشر کند رسانهها به دلیل اعتماد به این مجموعه و جایگاهی که دارد به اخبارش استناد میکنند و به دنبال تایید آن نمیرود بنابراین به دلیل جایگاه انجمن نباید دیگر این مسائل تکرار شود.
امروز هم روابط عمومی انجمن سینمای جوان ایران هم در پی حاشیههای ایجاد شده در اطلاعیهای اعلام کرده است که وضعیت این فیلم را بررسی میکند تا تایید لازم برای پذیرش آن در اسکار را به دست آورد.
در این اطلاعیه آمده است: «با توجه به انتشار خبر معرفی شدن فیلم کوتاه «آغی» به آکادمی اسکار برای جوایز اسکار 2017 که در پی کسب جایزه بهترین فیلم کوتاه خارجی زبان از سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم سامر اسلم آمریکا صورت گرفته است. و شائبه به وجود آمده در بین مخاطبین به دلیل وجود نداشتن نام این جشنواره در لیست جشنوارههای مورد تأیید آکادمی اسکار برای جوایز اسکار 2016 لازم به ذکر است که: خبر منتشر شده طبق روال معمول با استناد به اطلاعیه مندرج در وبسایت رسمی جشنواره سامر اسلم که لینک آن در خبر منتشر شده درج شده بود و نیز مکاتبات صورت گرفته توسط فیلمساز با مسئولین جشنواره که این خبر را تأیید میکرد تهیه و منتشر شده است.
بااینحال مکاتباتی از سوی انجمن سینمای جوانان ایران با دبیرخانه جشنواره سامر اسلم و همچنین آکادمی اسکار انجام شده است تا صحت این خبر از سوی هر دو نهاد با مدارک معتبر تأیید شود.
کسب این جایزه فیلم کوتاه «آغی» را واجد شرایط معرفی به آکادمی اسکار برای جوایز اسکار سال 2017 میکند و لیست موجود در وبسایت رسمی اسکار به دلیل برگزار نشدن مراسم اسکار 2016 هنوز بهروزرسانی نشده است.
هرساله بنا به قوانین آکادمی اسکار شاهد تغییرات عمدهای است، به صورتی که تعداد قابلتوجهی از جشنوارههای جدید به این فهرست اضافه و حتی از آن حذف میشوند. این فهرست همواره بعد از برگزاری هر دوره مراسم اسکار به روزرسانی میشود. با این حال انجمن سینمای جوانان ایران به زودی از صحت این خبر اطمینان حاصل کرده و اطلاعرسانی خواهد کرد.»