به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، "فائق لودی" نویسنده این مقاله، ضمن انتقاد شدید از تلاش عربستان برای دخالت در امور سوریه و توطئههای آل سعودی برای ضربه زدن به عملیات ضدتروریستی روسیه در سوریه، به مصائب مردم سوریه در سالهای اخیر اشاره کرده و مینویسد: آن چه عربستان را به واکنش و تلاش برای لشگرکشی در برابر تلاش روسیه و ایران برای مبارزه با تروریسم در سوریه واداشته، قطعاً سختیها و مصائب مردم سوریه و از سر دلسوزی برای آنها نبوده است. اگر عربستان میخواست برای مردم سوریه دلسوزی کند، چرا در این سالهای اخیر ساکت مانده بود و حتی از گروه تروریستی داعش حمایت میکرد؟
نویسنده این مقاله در ادامه با اشاره به تلاش جمعی از شخصیتهای دینی آل سعود برای تحریک برخی کشورهای منطقه علیه عملیات ضدتروریستی روسیه در سوریه، این گونه نوشته است: آنچه دهها نفر از شخصیت های به اصطلاح دینی عربستان نزدیک پادشاه این کشور را به تهیه طوماری برای اتحاد فکری، سیاسی، مالی و نظامی برخی کشورها علیه اقدام ضدتروریستی روسیه در سوریه ترغیب کرده است، ترس از گسترش نفوذ غیر عربی در سرزمینهای عربی و ترس از افول نفوذ و قدرت عربستان در منطقه است.
بر اساس این مقاله، دلسوزی و تلاش عربستان برای مردم سوریه و ادعای شخصیتهای دینی عربستان برای حمایت از سوریه در برابر روسیه و ایران، قابل پذیرش نیست زیرا کاملاً واضح است که عربستان آشکارا از تروریستهای داعش در سوریه حمایت کرده و کسی که حامی تروریسم در سوریه است، نمیتواند مدعی حمایت مردم این کشور باشد.
در این مقاله آمده است: عربستان همواره متهم به حمایت از جنگهای نیابتی علیه کشورهای مختلف مسلمان بوده و پاکستان تنها یکی از قربانیان حمایت عربستان از جنگ نیابتی است. رژیم سعودی این بار قصد دارد با تطمیع برخی کشورهای منطقه، از آنان برای به راه انداختن جنگ نیابتی علیه دولت بشار اسد بهره برداری کند.
به اعتقاد نویسنده این مقاله، مقامات روسیه میگویند عملیات نظامی این کشور در سوریه و نیز تلاشهای ایران در سوریه با هدف بازگرداندن صلح به این کشور انجام میشود. بنابراین نباید قبل از انجام این عملیات، درباره آن قضاوت کرد و باید اجازه داد این عملیات کامل شود. بعد از شکست تلاشهای آمریکا و غربیها برای مبارزه با داعش در سوریه، چرا نباید به عملیات ضدتروریستی روسیه فرصت داد؟
در ادامه این مقاله آمده است: عربستان باید این را بداند که برخوردار بودن این کشور از ثروت هنگفت و دلارهای فراوان نفتی، نمیتواند توجیه کننده دخالت این کشور در مسایل دیگر کشورها و مسایل منطقه باشد. دلارهای نفتی عربستان به جای این که برای منطقه سازنده و مفید باشد، مخرب و ویرانگر بوده است.
نویسنده در ادامه مقاله خود آورده است: اگر سعودیها دولت بشار اسد را یک رژیم دیکتاتوری مینامند، پس بهتر است یک نگاهی هم به سلطنت و حکومت سرکوبگر خود بیاندازند و سعی کنند قبل از دادن لقب دیکتاتور به دیگران، خود را اصلاح کنند.
قاضی خلیل الله سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در نشست خبری روز گذشته خود، در پاسخ به سوالی درباره موضع دولت پاکستان درخصوص حملات روسیه علیه تروریستها از جمله داعش در سوریه، بدون اشاره صریح به این که آیا اسلام آباد با این حملات موافق است یا مخالف، گفت: موضع ما درباره سوریه براساس اصل بیطرفی و احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور است.
وی با بیان این که راه حل مساله سوریه، راه حل صلح آمیز و انجام مذاکره است، گفت: معتقدیم دولت سوریه و گروههای مخالف باید خویشتنداری کنند و اختلاف های خود را از طریق صلح آمیز حل و فصل کنند.
پاکستان با وجود این که تلاش میکند روابط دوستانه خود را با روسیه گسترش دهد، سعی میکند تا از هرگونه اظهار نظر صریح و روشن درباره حملات روسیه به مواضع تروریستها در سوریه خودداری کند زیرا حمایت صریح اسلام آباد از این اقدام مسکو میتواند به روابط آن با واشنگتن و برخی اعراب حوزه خلیج فارس لطمه وارد کند ضمن این که اعلام مخالفت صریح پاکستان با این حملات نیز میتواند روابط رو به رشد اسلام آباد – مسکو را تحت تاثیر قرار دهد.
بیش از یک هفته از عملیات ضدتروریسی مشترک میان روسیه و ارتش سوریه علیه تروریستها در سوریه میگذرد. روسیه روز چهارشنبه هفته جاری و در هشتمین روز از عملیات ضد تروریستی علیه گروههای تروریستی به ویژه داعش در خاک سوریه، 26 فروند موشک کروز از دریای خزر به اهداف از پیش تعیین شده شلیک کرد.
مقامات و رسانههای آمریکایی و غربی از زمان آغاز عملیات ضد تروریستی روسیه مدعی هدف قرار گرفتن مناطق غیرنظامی و جان باختن مردم شده بودند که روسیه آن را رد کرده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/