سازمان میراث فرهنگی استان تهران و ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند استان تهران، اقدام به برگزاری نمایشگاه صنایع دستی کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری نمایشگاه صنایع دستی با عنوان «دستان یار» در راستای کمک به زندانیان نیازمند آبرومند جرایم غیرعمد، با همیاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران و ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند استان تهران امروز هفدهم مهر در محل ستاد مردمی کمک به زندانیان نیازمند برگزار شد.

این نشست خبری که با حضور محسن رفیق‌دوست رئیس هیات مدیره ستاد دیه استان تهران و رجب‌علی خسروآبادی مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان تهران برگزار شد، پیرامون نمایشگاه صنایع دستی که با هدف کمک به زندانیان نیازمند جرایم غیرعمد در باغ موزه قصر برگزار می‌َشود انجام گرفت.

این نمایشگاه هفت روزه که از نوزدهم مهر 94 به مدت یک هفته در باغ‌موزه قصر برقرار است، شامل پانزده غرفه صنایع دستی و نود تابلوی نفیس، نقاشی، معرق و ... است.

محسن رفیق‌دوست در خصوص اقدامات ستاد دیه گفت: ستاد دیه که اواخر سال 1369 با هدف کمک به زندانیان نیازمند آغاز به کار کرد، با بهینه‌سازی و اطلاع‌رسانی و طی گذشت زمان پس از جلب حمایت و کمک تعدادی از افراد خیر، این ستاد توانست بحول و قوه الهی زمینه آزادسازی تعداد قابل توجهی از زندانیان نیازمند را مهیا سازد.

وی افزود: با تصویب اساسنامه آن در تاریخ 27/07/1387 دامنه فعالیت ستاد دیه در تهران و سایر استان‌ها گسترده‌تر شد و در همین راستا ستاد دیه استان تهران در تاریخ 04/07/1383 فعالیت رسمی خود را آغاز نموده است و از مهمترین اهداف این ستاد، مدیریت و برنامه‌ریزی جهت مشارکت هرچه بیشتر افراد خیر و نیکوکار در کمک به آزادسازی محکومین بدهکار در جرائم غیر عمدی است و تا به امروز موفق به آزادسازی بیش از هفت هزار زندانی شده است.

رفیق دوست با اشاره به آمار سال گذشته گفت: در سال 1393 موفق به آزادسازی 849 نفر زندانی شده‌ایم که از این تعداد 812 نفر مرد و 37 زن بوده‌اند که از این تعداد 223 نفر محکوم دیه، 169 نفر مهریه، 447 نفر جرائم مالی غیر عمد، 10 نفر نفقه و ... بودند که کل بدهی آن‌ها هشتاد و هشت ملیارد و یکصد میلیون تومان بوده است و مبلغ شش ملیارد و هفتصد و چهل میلیون تومان آن به صورت پرداختی بلاعوض ستاد دیه، دوازده میلیارد و سیصد و نود میلیون تومان به صورت وام توسط ستاد دیه، مبلغ نوزده میلیارد و پانصد میلیون تومان گذشت اخذ شده از شکات توسط ستاد دیه، سی و پنج میلیارد و هشتصد میلیون تومان اعسار پذیرفته شده توسط دادگاه‌ها، مبلغ پنج میلیارد و پانصد و هشتاد شش میلیون تومان تامین شده توسط صندوق خسارت‌های بدنی، چهار میلیارد و پانصد میلیون تومان تامین شده توسط شرکت‌های بیمه و سه میلیارد و پانصد میلیون تومان توسط خانواده مدد جویان تامین شده است.

رئیس هیات مدیره ستاد دیه استان تهران به آمار هفت ماهه اول امسال اشاره کرد و ادامه داد: در این هفت ماهه تعداد 423 نفر توسط ستاد دیه استان تهران از زندان‌ها آزاد شده که تعداد 416 نفر مرد و 7 نفر زن بوده‌اند. از این تعداد 72 نفر محکوم دیه، 211 نفر جرائم مالی غیر عمد، 131 نفر مهریه و 9 نفر نفقه بودند که کل بدهی آن‌ها چهل و چهار میلیارد و هفتصد میلیون تومان بوده است و مبلغ سه میلیارد و ششصد و شصت میلیون تومان پرداختی بلاعوض ستاد دیه، چهار میلیارد و ششصد و سی میلیون تومان به صورت وام توسط ستاد دیه، مبلغ شش میلیارد و هفتصد میلیون تومان گذشت اخذ شده از شکات توسط ستاد دیه، بیست و چهار میلیارد و یکصد میلیون تومان اعسار پذیرفته شده توسط دادگاه ها، مبلغ دو میلیارد و دویست میلیون تومان تامین شده توسط صندوق خسارت‌های بدنی، یک میلیارد و سیصد و بیست میلیون تومان تامین شده توسط شرکت های بیمه و دو میلیارد و یکصد میلیون تومان توسط خانواده مدد جویان تامین شده است.

رفیق دوست افزود: حکومت و مردم باید با همدلی به امر آزادی زندانیان بی گناهی که به جرائم غیر عمد محکوم شده اند اهتمام ورزند، در این راستا فعال تر کردن بیمه شخص ثالث از مواردی بوده که بسیار کارآمد به حساب می‌آید، همچنین برگزاری نمایشگاه‌های این چنین که به صورت چندجانبه فعالیت می‌کند نیز بسیار مفید است.

وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌‌های صنایع دستی هم به رونق کسب و کار فعالان حوزه صنایع دستی کمک می‌کند و هم درآمد حاصل از آن می‌تواند به امر کمک به زندانیان یاری رساند و در واقع امری است که مشارکت مردم را در امر خیر بیشتر می‌کند.

رئیس هیات مدیره ستاد دیه استان تهران افزود: خوشبختانه جمعیت زنان زندانی خیلی کمتر از مردان است که آن‌ها را به زندان فشافویه منتقل کرده‌ایم، همچنین در زندان‌ها کارگاه‌های آموزش صنایع دستی برقرار است که به کمک وزارت کار به امر آموزش زندانیان می‌پردازند و با اخذ گواهینامه شرایط بهتر پس از خروج از زندان برای آن‌ها فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: برگزاری مراسم و نمایشگاه‌های مختلف در راستای کمک به زندانیان در ماه رمضان و مواقع دیگر بسیار موفق بوده است، در باغ موزه قصر نیز نمایشگاه دائمی از آثار هنرهای دستی زندانیان زیر نظر بنگاه تعاون برقرار است و زندانیان غیر عمد به نسبت شرایط در الویت آزادی قرار می‌گیرند، زنان، جوانان، پیرترها و بیماران و... در مرتبه های جلوتر قرار می‌گیرند.

رفیق‌دوست گفت: مجموعا 8000 نفر با جرائم غیر عمد در زندان‌ها هستند که حدود 5% آنها خانم هستند و مبلغ بدهی کمتر از پنج ملیون تومان ندارند و اگر هر زندانی تنها یک بار می‌تواند از رأفت اسلامی بهره مند شود و اگر برای بار دوم به جرم غیرعمد به زندان برود، دیگر از کمک ستاد دیه بهره مند نمی‌شود.

رجبعلی خسروآبادی رئیس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تهران با یاد خاطره‌ای از محسن رفیق‌دوست از روزهای جنگ گفت: حفظ میراث معنوی بسیار مهم است و وظیفه ما در حوزه گردشگری ایجاد زمینه‌هایی است که با توسعه اقتصادی همراه باشد.

خسروآبادی افزود: در این نمایشگاه که شامل 15 غرفه صنایع دستی است و در باغ موزه قصر به مدت یک هفته از نوزدهم مهر برقرار است، قصد داریم با فروش صنایع دستی که برجسته ترین آن‌ها 90 تابلوی نفیس صنایع دستی است، به آزادی زندانیان غیر عمد کمک کنیم، در این راستا می‌توانیم این نمایشگاه را به سطح شهرهای دیگر نیز توسعه دهیم تا همگان در این همت عالی سهیم باشند.

وی با اشاره به آثار هنری این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه کاری هنری از حدود 40 هنرمند صنایع دستی است که قیمت تمام شده آثار هنری به آن‌ها پرداخت و الباقی مبلغ فروش آن‌ها صرف امر خیر آزاد سازی زندانیان جرائم غیر عمد می‌شود.

خسروآبادی در ادامه افزود: هنرمندان صنایع دستی با شرکت در این نمایشگاه به این امر خیر و همدلی با زندانیان غیرعمد کمک کرده و خیر اخروی در این حرکت انسانی نصیب حال آن‌ها می‌شود.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار