به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ مجید علی پور افزود: کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد که بخشی از آن در استان های فارس و چهارمحال بختیاری و بخشی در مناطق سردسیری این استان فصل گرما را سپری کرده اند، از 15 مهر شروع شده و تا 15 آبان ادامه دارد.وی تصریح کرد: به دلیل خشکسالی کوچ پاییزه امسال با تاخیر شروع شده است.
علی پور ابراز کرد: توزیع یک هزار تن جو و کستانتره، آب رسانی ثابت و سیار، تجهیز اتراقگاه ها، اعزام گروه های دامپزشکی و تامین امنیت از برنامه های در حال اجرا برای رفاه حال عشایر در زمان کوچ است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: 10درصد از عشایر این استان به صورت سنتی کوچ می کنند.
علی پور بیان کرد:90درصد از جمعیت عشایر کوچروی کهگیلویه و بویراحمد با کامیون به مناطق ییلاقی کوچ کردند.
وی دلیل این اقدام را تخریب و تصرف ایل راه های عشایری در استان اعلام کرد.
وی بازگشایی و بهسازی سه هزار و 300 کیلومتر از جاده های عشایری و ساماندهی گروه های آب رسانی سیار را از برنامه های دیگر انجام شده این اداره کل برای استقبال از عشایر این استان بیان کرد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای امنیت انسان و دام در زمان حرکت، ایل ها از کوچ شبانه و حرکت در مسیر جاده ها خودداری کنند.
وی افزود:30 مخزن ذخیره آب در مسیر ابل راه های اصلی کهگیلویه و بویراحمد نصب شده است.
وی تعداد مخازن آب ساخته شده در مناطق عشایری این استان را یکهزار و 130 مورد ذکر کرد.
علی پور گفت: 25 اتراقگاه در مسیر کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که 18 مورد آنها به سکو، انبارهای ذخیره، لوله کشی انتقال آب، برق و سایر زیرساخت ها تجهیز شده است.
علی پور با اشاره به تولید 54 درصد گوشت قرمز، 37 درصد شیر و تولید سالانه میزان قابل توجهی صنایع دستی از سوی عشایر کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد: عشایر این استان نقش مهمی در تولیدات کشاورزی و دامی دارند.
12در صد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب 11 هزار خانوار با جمعیتی معادل 70 هزار نفر عشایر هستند.
کهگیلویه و بویراحمد با حدود 700 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
انتهای پیام /س