به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛نمایندگان در صحن علنی امروز چهارشنبه 22 در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با اصلاحاتی ماده 3 این طرح را به تصویب رساندند.
براین اساس نمایندگان با 156 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی با ماده 3 این طرح موافقت کردند.
براساس اصلاحیه چنانچه در مرحله اول برای یک یا چند نفر از داوطلبان اکثریت یک چهارم آراء حاصل نشد، انتخابات دو مرحلهای خواهد شد، بدین معنی که از بین نامزدهایی که حداقل یک پنجم آراء را در مرحله اول به دست نیاوردهاند فقط به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین کسانی که بیشترین آراء را در مرحله اول داشتهاند در انتخابات مرحله دوم شرکت میکنند و در صورتی که تعداد نامزدهای باقیمانده کمتر از دو برابر باشد تمام آنان در مرحله دوم انتخابات شرکت خواهند کرد.
تبصره 1-اگر تعداد نامزدهای باقیمانده مساوی یا کمتر از نمایندگان مورد نیاز باشد انتخابات مرحله دوم انجام نخواهد شد و نامزدی که حداقل یک پنجم مجموع آراء را کسر کرده باشد به مجلس راه مییابد.
تبصره 2- هیچ یک از داوطلبان نمایندگی نمیتوانند در بیش از یک حوزه انتخابیه خود را نامزد کنند، در غیر این صورت نامزدی آنها کلا باطل و از شرکت در انتخابات آن دوره مجلس محروم میشود.
تبصره 3- وزارت کشور با هماهنگی شورای نگهبان زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف یک ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تأیید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان تعیین و اعلام خواهد شد.
تبصره 4- کلیه رأی دهندگان مرحله دوم منحصرا در حوزه انتخابیهای که در مرحله اول انتخابات رأی دادهاند، شرکت خواهند کرد و کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزههای انتخاباتی رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات میتوانند شرکت کنند.
تبصره 5- در انتخابات میان دورهای حوزههای انتخابیه هر دوره مجلس کسانی حق رأی دارند که در انتخابات قبلی آن دوره در همان حوزه رأی داده باشند و یا در هیچ یک از حوزههای انتخابیه شرکت نکرده و رأی نداده باشند.
تبصره 6- وزارت کشور موظف است ظرف شش ماه از زمان تصویب این قانون نسبت به نوین سازی شیوههای اخذ رأی و شمارش آراء به منظور دقت، سلامت و نظارت بهتر در اخذ، شمارش و اعلام نتایج و همینطور استانداردسازی صندوقهای اخذ رأی در حدود اعتبارات مصوب و پس از تأیید شورای نگهبان اقدام کند.
تبصره 7- وزارت کشور موظف است با هماهنگی و موافقت شورای نگهبان تمام مراحل انتخابات را در حدود اعتبارات مصوب با استفاده از روشها و فناوریهای نوین برگزار کند.
تبصره 8- در انتخابات الکترونیکی با تأیید شورای نگهبان از امضای الکترونیکی مجریان و ناظران استفاده میشود همچنین در صورت برگزاری همزمان چند انتخابات در هر شعبه اخذ رأی از یک دستگاه به طور مشترک برای تمامی انتخابات در اخذ رأی و شمارش آراء استفاده میشود.
انتهای پیام/