به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جانبابایی امروز در همایش روز جهانی غذا که در این دانشگاه برگزار شد با اشاره به اینکه اطلاعرسانی و آگاهی بخشی مردم در حوزه غذا کافی نیست، اظهار کرد: افزایش سواد مردم نسبت به حوزه غذا اولویت دارد و مردم باید بدانند چه اندازه در روز کالری نیاز دارند تا بر اساس آن غذا مصرف کنند.
وی با اشاره به اینکه هرگونه نگاه غیرکارشناسانه در حوزه غذا ممکن است آسیب جدی به تولید وارد کند، افزود: برای ارتقای حوزه غذا باید به جنبههای مختلف آن توجه شود. عامل 50 درصد مرگ و میر مرتبط با نوع مصرف مواد غذایی است و تعادل نداشتن در میزان مصرف غذا از مشکلاتی است که امروز با آن مواجه هستیم.
جان بابایی با اشاره به نیاز بدن به انواع غذا، ادامه داد: تغییرات مصرف غذا با افزایش سواد، قابل مدیریت است. ذائقه مردم درباره غذا باید به صورت تدریجی تغییر کند و نمیتوان به یکباره تغییرات را بوجود آورد. نظارت در حوزه غذا نیازمند همکاری آحاد مردم است. مهمترین عامل نظارت بر مواد غذایی، حوزه اصناف است و باید نظارت از بخش دولتی به بخش مردمی واگذار شود.
وی بیان کرد: تا پایان سال جاری آزمایشگاه تست مواد غذایی تجهیز میشود. در سال گذشته بیش از 30 هزار مواد غذایی تست شده است.
جانبابایی با اشاره به لزوم بازنگری حکم در دستگاه قضا برای متخلفان حوزه مواد غذایی، اظهار کرد: جرایم متخلفان مواد غذایی باید به واقعیتها نزدیکتر شود و چرخه نظارت بر مواد غذایی به صورت عملی تحقق یابد.