علیرضا خجسته پور دبیر جامعه اسلامی مهندسین تهران در یادداشتی که در اختیار
باشگاه خبرنگاران جوان قرار داده است، به موضوع دوقطبیشدن جامعه در زمان انتخابات پرداخته است.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
از ثمرات نظام مردمسالاری دينی كه پس از انقلاب شكوهمند اسلامی در كشور عزيزمان تحت عنوان جمهوری اسلامی و با رای قاطع ملت ايران استقرار يافت، تشكيل نهادهای قانونگذاری و اجرايی براساس آرای ملت ايران بود.
برگزاری 9 دوره انتخابات پرشكوه مجلس شورای اسلامی و 11 دوره انتخابات رياست جمهوری در اين كشور نشان از مردمی بودن پايههای حكومت جمهوری اسلامی دارد. انتخاباتی كه همواره مورد تاكيد و توجه بنيانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام راحل( رضوانالله تعالی عليه) و مقام معظم ولايت، حضرت آيتالله خامنهای(مدّ ظلّه العالی) بوده است.
حضور پرشور ملت هميشه در صحنه در عرصه انتخابات، يكی از افتخارات بزرگ نظام اسلامی است. مردمی كه در زيرموشكباران شهرها هم حضور در پای صندوقهای رای را فراموش نكردند و همواره خود را حامی و پشتيبان نظام اسلامی میدانند، شايسته تقدير و درخور توجه هستند.
متاسفانه يكی از معضلاتی كه میتواند حضور شيرين ملت را درعرصه انتخابات تلخ سازد، دوقطبی شدن فضای جامعه توسط كانديداها يا جريانات سياسی در هنگامه انتخابات است. پرهيز از اين موضوع كه قطعا موجب دلزدگی آحاد جامعه و شكننده شدن فضای اجتماعی كشور میشود، يكی از توصيههای 15 گانه و مهم رهبرفرزانه انقلاب در ديدار با دولتمردان در پنجم شهريور ماه سال 93 بود كه مقام معظم رهبري فرمودند: "دولتمردان از دوقطبی كردن جامعه با شعارها و دعواهای سياسی پرهيز كنند، جناحبندیهای سياسی اشكالی ندارد اما نبايد جامعه را به دو قطب تبديل كرد زيرا اين كار موجب دلزدگی و خستگی مردم و شكننده شدن محيط جامعه میشود ".
دوقطبی سازی جامعه و ايجاد نامعادله " خود – مخالفين خود " زمينهساز مناقشات و درگيریها خواهد بود. قطعا طراحان دوقطبی سازی، بيش از آنكه به فكر ارائه برنامههای خود برای اداره كشور باشند، بر نفی و انتقاد از قطب مقابل تاكيد مینمايند. اين قطببندیها هر چند در ظاهر برای جلب آرای مردم باشد اما فیالواقع برای كسب كرسیهای بيشتری از قدرت است.
اين نوع دو قطبیسازیها گاهی تا حمله به نهادهای نظارتی هم جلو میرود و برخی عليرغم برخوردارنبودن از صلاحيت لازم برای نمايندگی ملت، میخواهند با دو قطبیسازی به اصطلاح هزينههای نظام و نهادهای نظارتی همچون شورای نگهبان را افزايش دهند.
البته مصداقهای دو قطبیسازی بسيار زياد است اما بايد دانست كه يكی ديگر از كاركردهای دو قطبیسازی، فرار از پاسخگويی به مطالبات به حق مردم و ناكارآمد نشان دادن جناح رقيب يا در مواردی كل نظام است.
رهبر معظم انقلاب با درايت و بصيرت برای سالی كه در آن دو انتخابات مهم و سرنوشتساز مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را در پيش داريم، شعار " همدلی و همزبانی دولت و ملت " را برگزيدند تا همچون هميشه در مقطعی حساس از حيات انقلاب اسلامی ايران پس از امام راحل ( ره ) راهگشای مردم برابر حملات و ضربههای دشمنان به نظام اسلامی باشند.
بی شك پرهيز از دو قطبي كردن جامعه در آستانه انتخابات، علاوه بر تحكيم اتحاد و انسجام داخلی، كشور عزيزمان را با صلابتتر و پرتوانتر از هميشه در مقابل قدرتهای بزرگ نشان خواهد داد و نويد برگزاری انتخاباتی پرشور و چيدن ثمرههای شيرين آن را برای ملت بزرگ ايران و نظام جمهوری اسلامی به ارمغان خواهد آورد.
انتهای پیام/