نیروی دریایی آمریکا در پی اجرایی شدن توافق هسته ای ایران، ناوهای هواپیمابر خود را از منطقه خلیج فارس خارج می کند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه هیل نوشت: نیروی دریایی آمریکا پس از اجرایی شدن توافق هسته ای با ایران دیگر در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) ناو هواپیما بر نخواهد داشت. 

این خبر در حالی اعلام می شود که آزمایش جنجالی موشک بالستیک از سوی ایران که به تازگی اتفاق افتاد نگرانی هایی را در پی داشته است. 

ناو هواپیمابر یو اس اس تئودور روزولت روز سه شنبه خلیج فارس را ترک کرد. یو اس اس هری ترومن، دیگر ناو هواپیما بر نیروی دریایی آمریکا هم تا زمستان به منطقه خلیج فارس نمی رسد و بدین ترتیب چندین ماه ناو هواپیمابری در منطقه حضور نخواهد داشت. 

این اقدام نیروی دریایی پیشتر برنامه ریزی شده بود، اما آزمایش موشکی اخیر ایران که دولت اوباما آن را نقض تحریم های بین المللی خواند نگرانی هایی را درباره اقدام های تهران ایجاد کرده است و این در حالی است که آمریکا بازدارندگی آشکاری در منطقه ندارد. 

آزمایش موشکی ایران فقط یک روز پس از خروج ناو روزولت از خلیج فارس اتفاق افتاد. بدین ترتیب آمریکا نخستین بار از سال 2008 تاکنون به طور مداوم ناو هواپیمابری در خلیج فارس نخواهد داشت. این آزمایش موشکی همچنین فقط چند روز پیش از آغاز اجرای توافق هسته ای ایران که روز یک شنبه خواهد بود اتفاق می افتد.

سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل روز جمعه در بیانیه ای آزمایش موشکی ایران را نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل خواند که با هدف توقف فعالیت های موشکی بالستیک ایران صادر شده اند و افزود واشینگتن گزارشی را درباره این موضوع به شورای امنیت تقدیم خواهد کرد. 
وی گفت: محدودیت اعمال شده از سوی شورای امنیت بر فعالیت های موشکی بالستیک ایران و تحریم تسلیحاتی ضد این کشور همچنان پابرجاست و ما شورای امنیت را تحت فشار قرار خواهیم داد تا واکنش مناسبی به بی توجهی ایران به تهعدات بین المللی نشان بدهد.

مقام های دولت آمریکا تاکید کرده اند آزمایش موشکی ایران، توافق هسته ای اخیر را با این کشور نقض نمی کند و این توافق محدویت هایی را بر برنامه هسته ای ایران قرار می دهد که در عوض این کشور تخفیف هایی را در تحریم های هسته ای فلج کننده دریافت خواهد کرد.

این نشریه در ادامه مدعی شد: دولت آمریکا همچنین تلاش کرده است به متحدانش در منطقه اطمینان بدهد که پس از اجرای توافق با دقت ایران را زیر نظر خواهد داشت و با حمایت های این کشور از تروریسم در منطقه مقابله خواهد کرد.

هفته گذشته رئیس جمهور اوباما حضور ناو هواپیمابر را نمادی از قدرت در خاورمیانه خواند. وی این ادعا را در پاسخ به این پرسش مطرح کرد که آیا برداشت متحدان و دشمنان آمریکا این است که این کشور دارد از منطقه عقب نشینی می کند. وی یک شنبه گذشته در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس گفت: حضوری قدرتمند در خاورمیانه داریم. در خاورمیانه پایگاه و ناوهواپیمابر داریم و خلبان های ما دارند در آسمان منطقه پرواز می کنند.

در حالی که مقام های آمریکا می گویند این کشور دارایی های فراوان دیگری در منطقه دارد، برخی اینگونه استدلال می کنند که حضور ناوهواپیمابر حیاتی است و غیبت آن احساس می شود. حضور پررنگ ناوهای هواپیمابر در خلیج فارس با هدف حمایت از اقدام های نظامی آمریکا در عراق و افغانستان و نیز بازداشتن ایران از بدرفتاری و بازنگه داشتن تنگه هرمز بود. اما دولت آمریکا در سال 2013 از این دستور کار عقب نشینی کرد. این عقب نشینی به علت کسری بودجه شدید پنتاگون اتفاق افتاد و در پی آن وزارت دفاع آمریکا مجبور شد اعزام نیرو را به منطقه کاهش داده، تعمیر و نگهداری را واسپاری کند و خریدهای بزرگ را به تعویق بیندازد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۶ مهر ۱۳۹۴
مدتهاست كه به بركت شيردلان نيروي دريايي سپاه پاسداران حضور ناوهاي آمريكايي در خليج فارس توجيه خود را از دست داده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۲۶ مهر ۱۳۹۴
ترک ناوهواپیمابر در جهت امنیت دریای مدیترانه است که حضور امریکا توام با روسیه احساس بشه در سوریه......
آخرین اخبار