به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نخستین هماندیشی فعالان اقتصاد دانشبنیان و نوآوری که صبح امروز یکشنبه در سالن اجلاس سران برگزار شد گفت: ما به یک جامعه دانشبنیان به شرکت دانشبنیان به یک بنگاه دانش بنیان و اقتصاد دانشبنیان نیاز داریم و میخواهیم یک کشور و جامعه دانشبنیان داشته باشیم.
از این رو شرایط را برای رقابت هرچه بیشتر شرکتهای دانشبنیان و بنگاههای اقتصادی و صادرات این شرکت ها فراهم کنیم، جامعه دانشبنیان جامعهای است که درآن از علم و احترام برخوردار است و دانشمند نیز از این احترام لازم برخوردار است. جامعهای که در آن سخن گفتن باید پشتوانه علمی داشته باشد و هر کجا که از علم استفاده کردیم قول ما صحیح خواهد بود.
وی در ادامه افزود: هرکجا مدیریت ما در چارچوب علم و دانش بود درست حرکت کردیم و هر کجا مبنای تصمیم گیری در رقابتهای ناسالم بود و در این مسیر حرکت کردهایم، موفق نبودهایم. هیچ ملتی به قدرت و ثروت بویژه در دنیای امروزه نرسید مگر در سایه علم و دانش که از قدرت و ثروت برخوردار شد.
دکتر روحانی در ادامه بیان کرد: امروزه قدرت ملی و ثروت ملی ما پایه اصلی آن دانش است حتی اگر میخواهیم امنیت ملی خود را حفظ کنیم پایه آن برخورداری از دانش لازم میباشد اگر توانستیم در یک مذاکرات تاریخی سرنوشت ساز در مقابل 6 قدرت بزرگ دنیا بنشینیم و موفق شویم پایه آن دانش است. این اثر دانشگاهها ،اساتید، و بزرگان بود که بهترین مذاکره را در بخش سیاسی،فنی و اقتصادی داشته باشیم وگرنه در مذاکرات به آن چیزی که میخواستیم نمیرسیدیم.
وی عنوان کرد: من این را لازم است یادآوری کنم فرهنگ انقلاب یعنی استقلال ، آزادی، جمهوری اسلامی است و فرهنگ انقلاب به معنای شعار نیست، کسی که امروز میخواهد در مسیر درست به اهداف خود برسد، نیاز به علم و دانش فرهنگ ملی، هویت ایرانی و انقلابی دارد و اگر اینها را ضمیمه کند به راحتی میتواند در برابر 1+5 بنشیند و موفق شود.
رئیس جمهور کشورمان با اشاره به ایجاد یک فناوری نرم در کشور تصریح کرد: ما نیاز به یک فناوری نرم داریم، وقتی ما در زمینه یک فناوری نرم در برابر قدرتهای جهان رقابت کنیم، توانستهایم به اهداف ملی خود دست یابیم. شرکتهای دانشبنیان میتوانند پیشتاز تحویل گرفتن فناوریهای نو و نوتر باشند و در زمینهای که تخصص دارند یک فناوری نو را در دنیا ایجاد کنند.
دکتر حسن روحانی ضمن اشاره به اساس شرکتهای دانشبنیان خاطر نشان کرد: اساس شرکتهای دانشبنیان این است که علم را به سمت زندگی و جامعه مردم و استفاده مردم از این علم میبرد و فرهنگ را تبدیل به اقتصاد و سیاست و سلامت و یک زندگی آرامتر ، لذت بخش،راحتتر و سالمتر در جامعه میکند.
وی اظهار کرد: سرمایه ما در کشور به اندازه کافی نیست باید این سرمایه را از کشورهای غربی و اروپایی وارد کنیم، تکنولوژی وجود دارد ولی باید تکنولوژیهای نوتر وارد شود و باید یک بازار خارجی مشترک نیز ایجاد کنیم . مبنای ما بر حرکت بر این اساس است.
رئیس جمهور کشورمان در خصوص حمایت از شرکتهای دانشبنیان خاطر نشان کرد: دولت از روز اول تلاش کرده که از این شرکتهای دانشبنیان حمایت کند، در قدم اول باید این شرکتهای دانشبنیان را بشناسیم و سپس اهداف و حمایتهایی را که دولت باید در خصوص این شرکتهای دانشبنیان انجام دهد، اصلاح کنیم، کاری که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر ستاری انجام میشود، این است که در اولین قدم نخبگان و صاحبان فناوری را شناسایی میکنند و آنگاه آنها را به عنوان یک شرکت دانشبنیان مورد حمایت قرار میدهد.
وی تاکید کرد : در سال 91 ، 92 و 93 بودجه بیشتری به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص یافته که از این شرکتها حمایت شود، وضع صندوق نسبت به سالهای گذشته بهتر است و امید داریم که این وضعیت بهتر از قبل شود.
دکتر روحانی اذعان داشت: امروزه مشکلات زیادی در جامعه داریم، بهترین راهحل را نخبگان میتوانند ارائه دهند، شرکتهای دانشبنیان با راهحلهای مفیدی که پیش روی آنهاست، میتوانند قسمتی از مشکلات جامعه را رفع کنند. ما هر کجا که علم و دانش است باید از آن استفاده کنیم و ارتباط موثری با دنیا برقرار کنیم .
وی در پایان عنوان کرد: ما نباید اهداف و فرهنگ کشورمان را فراموش کنیم و باید در هر مسیری که آبادانی ایرانمان را در پی دارد، حرکت کنیم. دولت وظیفه دارد در برابر شرکتهای دانشبنیان و اقتصاد دانش بنیان هر اقدام موثری که میتواند انجام دهد، امیدواریم سال آینده سال امید بخشی برای اقتصاد کشور باشد و حمایت بیشتری از این شرکتها به عمل آید.
انتهای پیام/
باشگاه خبرنگاران یک خبرگزاری غیر وابسته به هر جریان سیاسی است.
نميرهاند
و فكر ميكنم
كه اين ترنم موزون حزن، تا به ابد
شنيده خواهد شد.