به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ناصر کلانتری با اشاره به اولویت برنامههای وزارت بهداشت در کاهش بلایا و مخاطرههای طبیعی عنوان کرد: تلاش وزارت بهداشت بر این اساس است که در حوزه سلامت ساختارها و نیز ساختمانهای ارائه دهنده خدمت به مردم را از سطح فعلی یعنی سه به سطوح بالاتر ارتقاء دهد.
وی با تاکید بر این که این ساختمانها پس از هر بلیه باید در وضعیت خدمت رسانی به مردم فعال باشند، ادامه داد: ارائه خدمات پیشگیری و توانمندسازی مردم به عنوان خدمات سطح اول نیز در دستور کار است. زیرا در صورت آماده و توانمند بودن جامعه هنگام وقوع خطر میتوان برخورد مناسب داشت.
قائم مقاوم وزیر بهداشت با اشاره به اولویتهای این وزارتخانه خارج از حوزه بهداشت اذعان کرد: دراین بخش نیز در تلاشیم به ایجاد حساسیت و هدایت ساختارهای توسعه کشور به مفهوم « توسعه پایدار» دست یابیم.
کلانتری تاکید کرد: اگر قرار است حرکتی در امر توسعه رخ دهد باید متوجه اثر آن برنامهها بر محیط زیست و اکوسیستمهای کشور باشیم تا منجر به نابودی آنها نشود.
وی با اشاره به این که تعداد بلایای طبیعی در کشور کمتر از بلایای دست ساز بشر است، عنوان کرد: عارضه ناشی از بلایای طبیعی در کشور ما بالا است بدین معنی که با وقوع یک زلزله تعداد زیادی از هموطنان جان خود را از دست میدهند.
قائم مقاوم معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: در این میان می توان گفت خطرات ناشی از عوامل دست ساز بشر گستردگی بیشتری دارد. بدین معنی که عملکرد انسانی منجر به تغییر اقلیم می شود و ما آرام آرام خود را با خطر مرگ روبرو میکنیم.
کلانتری با تاکید بر این که یکی از مهم ترین دغدغههای وزارت بهداشت تحقق ردیف بودجه آموزش در دستگاههای آگاهی رسان است، گفت: برای عملیاتی شدن این موضوع شورایی با موضوع سلامت و امنیت غذایی تشکیل شده است. در این شورا تمام امور بین بخشی بخصوص مسائل خارج از حوزه بهداشت هماهنگ میشود. وزارت بهداشت نیز به عنوان متولی سلامت مردم این امور را بر عهده میگیرد.
وی ادامه داد: یکی از دستگاههای آگاهی رسان که ردیف بودجه آموزشی دارد و میتواند در پیشبرد اهداف ما در حوزه کاهش آسیب های ناشی از بلایا کمک رسان باشد صدا و سیما است. این شورا بستری را فراهم میکند که دستگاههایی همانند صدا و سیما از برنامههای وزارت بهداشت در این حوزه تبعیت کند.
قائم مقاوم معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که عملکرد شورای سلامت و تبعیت ساختارهای خارج از بخش بهداشت بالا نبوده است، گفت: این در حالی است که بر اساس قوانین موجود، فرمایش های رهبری، برنامه پنجم توسعه و نیز عقل و تدبیر جایگاه سلامت در همه سیاستها و نیز تولی گری وزارت بهداشت در امر سلامت را سایر حوزهها باید بپذیرند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/