رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بازطراحی رآکتور اراک مراحل مختلفی دارد و قریب به یک سال است این امر شروع شده است.

باز طراحی رآکتور اراک از سال گذشته آغاز شده است/ فرصتی پیش آمده تاز دانش دیگر کشورها در این زمینه استفاده کنیم
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان  انرژی اتمی در ارتباط با بازطراحی رآکتور اراک اظهار داشت: بازطراحی رآکتور اراک مراحل مختلفی دارد و قریب به یک سال است این امر شروع شده است.

وی تصریح کرد: بازطراحی مراحل مختلف مفهومی، پایه‌ای و تفصیلی را دارد که دور اول را انجام داده‌ایم و ضمیمه برجام شده است ، در ارتباط با دور دوم وارد عملیات گسترده شده‌ایم و کارشناسان آژانس روی آن کار می‌کنند تا به مرحله بازطراحی تفصیلی برسیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: این بازطراحی‌ها خیلی وقت است که شروع شده اما هنوز به مرحله تفصیلی نرسیده‌ایم خوشبختانه کارشناسان ما به اندازه کافی دارای تجربه هستند و توانسته‌اند این مرحله را طی کنند.

صالحی افزود: کشورهای دیگری مثل چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و آلمان در این زمینه تجارب متراکمی دارند و فرصتی پیش آمده که ما از کارشناسان آنها استفاده کنیم.

وی بیان کرد: کار اصلی را کارشناسان ما انجام می‌دهند اما استفاده از کمک آنها تسریع کننده است، کارگروهی که تشکیل شده چین، روسیه و آمریکا هسته اصلی را تشکیل می دهند اما هرچه جلوتر برویم کشورهای دیگر هم می‌توانند شرکت‌کننده باشند و کمک کنند.

وی خاطر نشان کرد: جزئیات این  امر در قرارداد تفصیلی منتشر خواهد شد و به اطلاع عموم خواهد رسید.

همچنین علی اکبر صالحی در  گفتگوی تلویزیونی با بخش خبری نیمروز سیما گفته بود : در فرایند عملیاتی شدن برجام، جمهوری اسلامی ایران و طرف مقابل باید اقداماتی انجام دهند .
 
وی گفت‌: یکی از این اقدامات ، تهیه سند رسمی درباره بازطراحی  راکتور اراک است که در فرایند تهیه آن سه سند باید تهیه شود.
 
صالحی افزود : سند اول که دو سه هفته پیش در وین تهیه و تنظیم شد و به امضای  نمایندگان جمهوری اسلامی ایران ، چین و امریکا رسید و  1+5  نیز آن را تایید کرد .
 
وی گفت : در این سند به کلیات مربوط به تعهدات ایران و طرف مقابل اشاره شده ضمن اینکه فرایند کلی اجرایی شدن این اقدام را هم مشخص کرده است .
 
معاون رئیس جمهور افزود : سند دیگر ، سند تفاهم نام دارد که این سند میان اعضای 1+5 منتشر شده و محتوای آن نحوه تقسیم وظایف میان آنان برای بازطراحی  راکتور اراک است که این سند نیز میان آنان تنظیم و تایید شده است.
 
صالحی گفت : سند دیگر ، سند رسمی است که دو روز پیش با حضور آقایان عراقچی ، تخت روانچی ، بعیدی نژاد ، کمالوندی و رحیمیان در وین درباره آن مذاکره شد که این سند مادر است
 
که باید تنظیم و امضا شود و سپس اقدامات لازم را انجام دهیم .
 
وی افزود :‌ قانون مصوب مجلس نیز ناظر بر این امر است و تاکید کرده که حتما باید سندی رسمی در ارتباط با راکتور اراک تنظیم شود و به تایید مراجع ذیربط برسد.
 
صالحی گفت : آقای رئیس جمهور نیز دستور اقدام را منوط به این کرده است که این اسناد آماده شود .
 
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا ماهیت تولید آب سنگین در راکتور اراک حفظ می شود  اظهار داشت : بله راکتور آب سنگین اراک به عنوان راکتور آب سنگین باقی می ماند.
 
صالحی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نحوه تبادل سوخت هسته ای نیز گفت‌ : این موضوع مراحل نهایی اش را طی می کند و همکاران ما در مسکو حضور دارند به این صورت که اورانیوم غنی شده ای را که حدود  8 تا  9 تن است طبق تعهداتمان بفروشیم و به ازای آن  اورانیوم طبیعی بگیریم.
 
وی این موضوع را از نقاط قوت برجام برای کشورمان دانست و ابراز امیدواری کرد :  در یکی دو ماه آینده که باید اقدامات علی الارض مان را انجام دهیم باید تبادل سوختمان را نیز انجام دهیم.
 
اورانیوم غنی شده را در بازارهای خارج می فروشیم
 
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: براساس تعهد ما در برجام ذخایر سوخت اورانیوم غنی شده ما به فروش خواهد رسید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
Iraq
ناشناس
۲۱:۲۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۴
برا خراب کردن دیگه کمک نمیخاد نفس ،فقط بپا لای بتن ها گیرنیفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۴
وای بر روزی که امریکا و روسیه بخوان به ما مشاوره بدن .یاد اقتضای طبیعت عقرب میفتیم
آخرین اخبار