دکتر حسن اکبری متخصص طب سنتی در گفتوگو با
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: فلز مس به صورت یون در برخی پروتئینهای سرم یا پلاکهای خون وجود دارد و این فلز در آزادسازی یونهای آهن از سلولها و انتقال آنها به داخل سرم نقش دارد، چون یون مس برای خونسازی، رشد سلولهای بدن و تکامل استخوانها ضروری است و کمبود آن میتواند موجب کمخونی، کاهش رشد، عدم تکامل صحیح استخوانها، بروز اسهال و ناراحتیهای گوارشی، نازایی و سفیدی زودرس موها و همچنین آسیب به مغز و نخاع گردد.
وی اظهار کرد: یون مس در سوخت و ساز اکسیژنی و تولید انرژی توسط سلولها و در تشکیل الاستین غضروفهای مفصلی نقش اساسی در مسیرهای متابولیکی دارد.
دکتر اکبری در خصوص عواملی که کمبود این یون میتواند ایجاد کند، تصریح کرد: لذا کمبود یون مس منجر به کاهش انرژی سلولهای ایمنی شده، بروز زودرس آرتروز مفصلی و شلی یا نرمی دیواره راههای هوایی و... شود و بیماریهایی مثل ام.اس، آرتریت روماتوئید و دیسک در افراد را میتواند ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: ظروف مسی دو نوع هستند؛ یکی ظروف مسی سفید شده با قلع یا روی و دیگری ظروف مسی سفید نشده، اگر ما از ظروف مسی سفید نشده برای پخت غذاها استفاده میکنیم، باید پس از اتمام پخت فوراً آن غذا را از ظرف مسی سفید نشده را وارد ظرف دیگری نماییم تا از تشکیل اکسید مس جلوگیری کنیم.
همچنین بهتر است برای هم زدن غذا درون ظروف مسی از یک کفگیر آهنی استفاده شود تا از کمک مس در آزادسازی یونهای آهن و انتقال یونهای آهن به داخل سرم خون بهرهمند شویم.
انتهای پیام/