80 درصد عوامل بیماری زا که می توانند با اهداف بیوتروریسمی استفاده شوند، منشاء حیوانی دارند.

دکتر حسین مهدوی شهری مدیر پدافند غیر عامل سازمان دامپزشکی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سازمان دامپزشکی کشور یکی از مهمترین سازمان های حاکمیتی در مبارزه با تهدیدات حوزه زیستی بوده و از وظائف این سازمان تامین امنیت زیستی و ایمنی زیستی در راستای الزامات قانونی این سازمان است .

مدیر پدافند غیر عامل سازمان دامپزشکی در ادامه افزود : عوامل بیماری زا در حیوانات، از جمله آنهایی که قابل انتقال به انسان هستند، این ظرفیت را دارند که به طور تصادفی از آزمایشگاه ها فرار کنند و یا به دلیل پیامدهای گسترده اقتصادی، بهداشتی ، اجتماعی و دسترسی به توانایی های بالقوه از آنها به عنوان سلاح های زیستی استفاده شود.

وي ادامه داد: کشورهایی که دارای تشکیلات دامپزشکی قوی می باشند به بهترین وجه برای شناسایی و پاسخ سریع به شیوع بیماری های دامی چه آنهایی که به طور طبیعی رخ می دهند و یا نتیجه انتشار اتفاقی یا عمدی عوامل بیماری زا می باشند، به منظور پیشگیری از حوادث زیستی اقدام می کنند.

موضوع تهدیدات زیستی در شرایط امروز منطقه به ویژه درگیری کشورهای همسایه با گروه های تکفیری صهیونیستی از اهمیت زیادی برخوردار است. لذا با توجه به موضوع تهدیدات زیستی، تدوین سند ملی کاهش تهدیدات زیستی توسط کمیته های پدافند غیر عامل سازمان های متولی با هدف تقویت همکاری های چند جانبه، استقرار نظام مراقبت زیستی، تقویت مفهوم سلامت واحد با هماهنگی سازمان پدافند غیر عامل در دستور کار قرار گرفته است ؛ که در همین راستا نیاز است این سازمان ها نسبت به جلب همکاری جامعه اطلاعاتی و امنیتی کشور برای تقویت سند ملی کاهش تهدیدات زیستی اقدام کنند.

مدیر پدافند غیر عامل سازمان دامپزشکی کشور در ارتباط با موضوع تهدیدات زیستی گفت: بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی دام 80 درصد عوامل بیماری زا که به طور بالقوه می توانند با اهداف بیوتروریسمی استفاده شوند منشاء حیوانی دارند؛ همچنین 60 درصد از بیماری های عفونی انسانی از عوامل بیماری زا در حیوانات  تکامل یافته اند و 75 درصد بیماری های عفونی نوپدید انسانی دارای منشاء حیوانی هستند.

وی در ارتباط با عوامل بیماری زا در حیوانات  استفاده شده به عنوان جنگ افزارهای زیستی، گفت: در طول تاریخ بسیاری از عوامل بیماری زا در حیوانات ، بعنوان جنگ افزارهای زیستی و یا در توسعه جنگ افزارهای زیستی به ویژه با استفاده از عوامل بیماری زای دارای ظرفیت بالقوه ایجاد بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان شناخته شده است.

 مدیر پدافند غیر عامل سازمان دامپزشکی افزود: شیوع بیماری دامی می تواند عواقب اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی داشته باشد چرا که تاثیری مستقیم بر بهره وری و اقتصاد ملی دارد.
وی با اشاره به این که عوامل بیماری زا در حیوانات  به راحتی می توانند از طریق حیوانات زنده و مرده، محیط زیست و آزمایشگاه ها منتقل شوند، گفت: پیشرفت در علم بیولوژی امکان بیشتر دستکاری عوامل بیماری زا در حیوانات را فراهم آورده و آنها را خطرناک تر از وضعیت طبیعی خود کرده است.

دکتر مهدوی شهری دو عامل بسیار مهمی که باید هنگام تأمین امنیت و کار با عوامل بیماری زای حیوانی در محیط آزمایشگاهی در نظر گرفت،را رعایت ضوابط  ایمنی زیستی و امنیت زیستی دانست.

وی افزود: در سطح بین المللی، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) دو سازمان پر اهمیت ، دارای سابقه و مقررات بهداشتی و استانداردهای بین المللی هستند که کشورهایی که عضویت  آنها  را پذیرفته اند ، تحت این قوانین موظفند شیوع  بیماری ها را گزارش و برای کنترل آنها اقدام کنند و با ایجاد ساختاری انعطاف پذیر با تهدیدات زیستی مقابله نمایند.

مدیر پدافند غیر عامل سازمان دامپزشکی در پايان گفت: این استانداردها در سطح بین المللی به تصویب رسیده و اساس پیشگیری و کنترل جهانی بیماری های عفونی، و تقویت نظام های بهداشت دام و انسان است و مطابق با استانداردهای بین المللی این انعطاف پذیری در برابر همه تهدیدات بیماری های عفونی سلامت دام و انسان را تضمین می کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار