عارف اقوامی مقدم کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان رونق مسکن در پساتحریم را طی یک بازه 5 الی 6 ساله امکانپذیر دانست و گفت: مسکن نمیتواند به سرعت به برداشته شدن تحریمها عکسالعمل نشان دهد زیرا کششپذیری تقاضا در بازار مسکن بسیار سخت شده و قیمتها افزایش یافته اما درآمدهای مردم همچنان پایین است.
وی افزود: اگر بخشهای دیگر اقتصاد رونق بگیرند و به سود متعادلی دست یابند باز هم مدت زمانی طولانی نیاز است که بازار مسکن به رونق برسد.
اقوامی مقدم گفت:اولین مورد برای خروج از رکود اعطای وامهای بالا با سود کم است که باید در اختیار سرمایهگذار قرار بگیرد.
وی صنعتیسازی را عامل دیگر خروج از رکود مسکن بیان کرد و افزود: در ایران مسکن به صورت مالکیت محور ساخته می شود یعنی شخص میگوید چون من مالک هستم، پس مسکن را خودم میسازم و این بخش کمتر در دست صنعت ساختمان قرار میگیرد و این امر سبب کاهش تولید و کیفیت و افزایش قیمت تمام شده خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی آخرین راهکار خروج از رکود را افزایش درآمد و دستمزد در بلند مدت دانست و بیان کرد: نیروی کار در ایران فراوان است اما تقاضای برای آن کم است و در صورت رونق تولید، تقاضای بازار برای نیروی کار بیشتر میشود.
وی در پایان افزود: بیشترین آسیب این رکود متوجه قشر کمدرآمد است که به علت دستمزدهای ناکافی، توان خرید مسکنهای با ویژگیهای بسیار پایین را ندارند.
انتهای پیام/