به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بافتهای فرسوده دارای معضلات تقریبا یکسان در شهر هستند، اما راهکارهای جلوگیری از فرسودگی این بافتها بنا به نوع آن متفاوت است که ابتدا نوع بافت مشخص و سپس راهکار لازم اتخاذ میشود.
** حفظ هویت تاریخی شهر با احیاء بافتهای تاریخی
بافتهای تاریخی شهرها از مهمترین فضاهای با ارزش شهر بوده که علاوه بر ویژگیهای معماری و شهر سازی، دارای ارزشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی هستند که حفظ احیا و معرفی آنها موثر در حفظ هویت ملی و تاریخی است.
**بافتهای فرسوده تهدیدی برای شهرها
موضوع بافتهای فرسوده و پایدار کردن بافتهای قدیمی شهر یک مساله اصلی در حوزه مدیریت شهری است در همین راستا با توجه به بازسازی، بافتهای فرسوده تهدیدی بالفعل و بالقوه برای شهروندان محسوب میشوند.
**احیای بافتهای فرسوده موضوع مهمی در توسعه شهرها
عزم و اراده ملی که در جهت نوسازی و احیا، این بافتهای فرسوده در شهر وجود دارد زمینه تکامل در این موضوع را به بهترین نحوه فراهم کرده است که احیای بافتهای فرسوده امروزه موضوع مهمی در توسعه شهرها محسوب میشوند.
سهیلا صادقزاده مدیر کل معماری و ساختمان معاونت شهر سازی و معماری در این باره میگوید: سلسله جلسات بررسی و تبادل نظر در خصوص ساز و کار اجرایی مصوبه الزام شهرداری تهران به توسعه انرژیهای نو و تجدید پذیر در ظهر تهران در دو نوبت با حضور نمایندگان ادارات کل، وزارت صنعت، معدن، تجارب، ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، سازمان انرژیهای نو، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و دفتر تدوین مقررات ساختمان برگزار شد که به موضوعاتی از جمله گردآوری مطالعات و سایر موسسات و مراکز دانشگاهی در خصوص ساختمانهای موجود و جدید الاحداث و لیست موضوعات مورد استفاده در انرژیهای نو در فرآیند کلی ساخت و ساز مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
**تبلور جلوههای متمایزی از معماریها در بافتهای فرسوده
بناهای ساخته شده بر اساس اصول معماری سنتی باعث ایجاد و بررسی ویژگیهایی از جمله شناخت نوع مصالح، سبک، دوره ساخت، تزئینات معماری و جلوههای متمایزی از معماری ایرانی شهرهای مختلف میشود که این امر علاوه بر ایجاد هویت مستقل برای شهرها، آنها را به مکانی مناسب برای جذب گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.
انتهای پیام/