داروهای گیاهی کاملاً بی‌خطر نیستند و مصرف آن‌ها به خصوص در دوران بارداری می‌تواند عوارض بسیاری را داشته باشد.

دکتر حسن اکبری متخصص آسیب‌شناسی و محقق طب اسلامی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از اصول طبیعت درمانگران در پیشنهادهای گیاهی که برای بیماری‌های مختلف به بیماران می‌دهند، این است که همه داروهای گیاهی کاملاً بی‌خطر نیستند و برای استفاده بیشتر و بهره از گیاهان باید ابتدا برخی از اطلاعات اساسی را درباره آن‌ها کسب کنیم.

وی افزود: اگر چه به خاطر این که ترکیبات مؤثر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی رقیق‌تر و در نتیجه اثرات جانبی آن‌ها کمتر است، اما همچنان باید در استفاده از داروهای گیاهی با احتیاط عمل کرد. یکی از نخستین دستورات احتیاطی در این زمینه توجه به این مسئله است که تا وقتی کاملاً مطمئن نشده‌اید که گیاهی برایتان مناسب است، آن را مصرف نکنید و در این باره هیچ کس مثل متخصص این حوزه نمی‌تواند کمک کننده باشد.

این متخصص طب سنتی اظهار داشت: گاهی عوارض سرخود از برخی داروهای گیاهی می‌تواند نتایج بسیار بدی به همراه داشته باشد. یکی از زمان‌هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است. مهم‌ترین دلیل این موضوع این است که برخی از گیاهان باعث سقط جنین می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: زنان باردار باید از خوردن گیاهانی چون پوست ریشه زرشک، بابونه گاوی، پونه معطر، کدو تلخ، سنبل چینی، جعفری فرنگی و نعنا کوهی پرهیز کنند. همچنین مصرف زیاد کرفس و جعفری نیز برای زنان باردار مشکل آفرین است. از جمله ممنوعیت‌های گیاهی زنان باردار استفاده از کافئین است، چرا که از نظر علمی ارتباط مستقیم بین مصرف کافئین در دوران بارداری و سقط جنین ثابت شده است.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.