به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مسائلی که عربستان سعودی اخیراً با آن ها روبرو بوده است؛ بیانگر مناقشات سیاسی در داخل حاکمیت این کشور است، اما در حوزه سیاست خارجی؛ حمله بیرحمانه این کشور به یمن که قریب به 7 ماه از آن سپری شده و در این هجوم وحشیانه، سعودیها شبانهروز در حال بمباران یمنیها هستند، عملاْ دستاوردی ملموس برای آلسعود نداشته و در این بین؛ منابع زیاد مالی نیز از عربستان به هدر رفته است.
موضوع مهم دیگر، سیاست سعودیها در قبال سوریه است که خود؛ دارای ابعاد مبهم زیادی میباشد و بخش زیادی از توان نظامی و امنیتی حکومت آل سعود را مصروف جنگ علیه مردم بیدفاع سوریه کرده است. از منظر داخلی هم، عربستان، درگیر ماجرای منا و عدم کفایت دولت جدید این کشور در مدیریت مناسک حج بوده است.
در حوزه اقتصادی نیز عرضه بیش از حد نفت که موجب ارزانتر شدن بهای آن شده، هزینه گزافی را برای سعودیها به دنبال داشته است. در حال حاضر؛ مداخله آلسعود در امور داخلی سوریه، موجب کسری بودجه 200 میلیارد دلاری شده که این خود، درگیری و تنش را در بدنه آلسعود به همراه داشته است.
مجموعه این عوامل باعث شده که ملک سلمان، با مشکلات بنیادین و جدی روبرو باشد.
در همین راستا؛ "سلیم غفوری" در گفتوگو با
باشگاه خبرنگاران جوان؛ در پاسخ به این سوال که آیا زمان آن فرارسیده که آمریکا ماشه را بر روی متحد منطقهای خود بچکاند یا خیر، گفت: ایالات متحده در دو سه سال اخیر متوجه این نکته شده است که سرمایهگذاریِ بیش از حد بر روی رژیم آلسعود در جهت پیاده نمودن منویاتش در منطقه، دیگر مقرون به صرفه نیست.
این کارشناس مسائل منطقهای افزود: آمریکا به این نتیجه مهم دست یافته که تروریسم مولود وهابیت، میتواند به مثابه یک تیغ دو لبه بوده و دامن خود آمریکا را هم بگیرد، ضمن اینکه تسری و گسترش افراطیگری و تروریسم، کنترل نیروهای معارض را از دست حامیانشان خارج کرده است.
غفوری با اشاره به این نکته که آمریکا رفته رفته با واقعیات حاکم بر منطقه آشنا شده است تصریح کرد: به طور مثال، وزیر خارجه آمریکا در مورد بحران سوریه که ساخته خودشا است اظهار داشت که ما به این نتیجه رسیدهایم؛ بشار اسد میتواند به عنوان بخشی از راهحل بحران سوریه، تعریف گردد.
به عقیده غفوری، دومین نکته مهم این است که سیاست آمریکا در گذشته به این صورت بود که بشار اسد باید از صحنه سیاسی سوریه حذف گردد اما آنها اخیراً به ناچار، از این موضع کوتاه آمده و در نهایت، به لزوم حضور بشار اسد در حل بحران سوریه تن دادهاند و در مجموع، مردم سوریه هستند که آینده سیاسی خود را رقم خواهند زد.
غفوری معتقد است: با نگاه به اتفاقات اخیر و تغییر مواضع برخی کشورها مثل آمریکا در قبال سوریه، ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که نیرویی که در منطقه بر طبل بیتدبیری میکوبد، عربستان سعودی است و دعوت از ایران به عنوان بازیگر اصلیِ منطقهای در نشست وین، خود، مبیّن این نکته است که حضور ایران در حل مناقشات سوریه، حتماً سازنده و تأثیرگذار خواهد بود.
وی در پایان تصریح کرد: بنابر همه آنچه گفته شد، عربستان سعودی، در حال حاضر، دچار یک سرگیجه سیاسی مهلک شده و خطر عدم مشروعیت، به نحو بارزی گریبانگیر این رژیم وابسته استکبار جهانی شده است. در نهایت سعودیها مجبورند با واقعیات موجود در منطقه همراه باشند و بدانند که بدون حضور ایران مسائل حل نخواهد شد و اگر پذیرش این امر برایشان مشکل است، قطعاً دچار انزوای بیشتر در منطقه و فضای بینالمللی خواهند شد که این خود، بر عدم مشروعیت روزافزون آلسعود دامن خواهد زد.
انتهای پیام/