به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس آمار بالغ بر 2 میلیون معتاد در کشور وجود دارد که هر ساله این تعداد افزایش و یا کاهش پیدا می کند که متاسفانه حضور این افراد در سطح شهرها و در برخی از مناطق تعریف شده به چشم می خورد و گاهاً امنیت و آرامش را از دیگر شهروندان سلب کرده اند و از جمله این مکان های امن و ایمن برای معتادان می توان به پارک شوش و دره فرحزاد اشاره کرد، مکان های غصب شده توسط آن ها که هیچ فرد خاصی به غیر از خودشان اجازه حضور و تردد در آن را ندارد.
بر اساس اظهارات فرمانده نیروی انتظامی کشور حدود 550 تن مواد مخدر در سال گذشته کشف شده است. این آمار در 6ماه اول سال 94 به 300 تن رسیده است و طبق گفته معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، 30 درصد کل این مواد وارد شده به کشور کشف می شود و بر همین مبنا می توان گفت که 70 درصد از مواد مخدر وارد شده به کشور مورد مصرف قرار می گیرد که برای جمع آوری و یا کاهش این تعداد رئیس پلیس پایتخت می گوید: تهران نیازمند مرکزی برای نگهداری معتادان با ظرفیت حداقل 12هزار نفر است که در صورت تخصیص چنین مرکزی، پلیس پایتخت توانایی دارد در مدت 24 ساعت پایتخت را از وجود معتادان متجاهر به صورت کامل پاکسازی کند، 80 درصد معتادان پس از ترک دوباره به دام اعتیاد گرفتار می شوند.آیا صرفاً جمع آوری آن ها و جای دادن در این مراکز کارساز است؟
*در پارک شوش و دره فرحزاد چه می گذرد؟
محله ی هرندی و دره فرحزاد دو پاتوق معروف معتادان تهرانی هستند.مکان هایی که برای ورود به آن ها باید دلی شیر و سری نترس داشته باشید و البته افراد حاضر در آن جا باید مجوز عبور برای شما صادر کنند .وضعیت این محله از نظر میزان آسیب های اجتماعی که در آن وجود دارد، به حدی رسیده است که تا کنون گروه های مختلف از مسئولان وارد بررسی اوضاع اسفناک این منطقه شده اند اما تا کنون هیچ یک از مشکلات کاهش پیدا نکرده است و علاوه بر معتادان، حضور توزیع کنندگان و فروشندگان مواد مخدر نیز، کاملا مشهود است.
اقبال شاکری عضو شورای شهر تهران در خصوص وضعیت معتادان در محله ی هرندی و پارک شوش می گوید: بارها از این محله بازدید به عمل آورده ایم.اما مهار این آسیب اجتماعی فقط از عهده ی شهرداری بر نمی آید و آلونک های به وجود آمده در محله و پارک افراد به صورت گروهی، از هر رده ی سنی با هم زندگی می کنند که برای حل این معضل تمام ارگان های مسئول از جمله نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، شهرداری، وزارت بهداشت و بهزیستی و از همه مهم تر دولت باید در رفع و حل این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.
همچنین احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص مشکلات موجود در دره ی فرحزاد می گوید: این منطقه قدمت بسیار زیادی دارد لذا شهرداری در اصلاح دره فرحزاد باید تلاش کند که این محله تبدیل به پارک بومی شود.
وی ادامه می دهد: ساختمان های بلند مرتبه در همه جای تهران وجود دارد اما فضایی نظیر دره فرحزاد با درختان 500 ساله ای که در آن وجود دارد بسیار کم است لذا باید در اصلاح این محله به این مسائل توجه شود.
گفتنی است؛ متاسفانه طرح انضباط شهری که قرار بود در محله ی هرندی اجرایی و عملیاتی شود تا کنون دردی از مشکلات این محله درمان نکرده است امید است مسئولان به طور جدی فکری برای اهالی این مناطق داشته باشند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/