یحیی آل اسحاق عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: نرخ سود بانکی یکی از نشانه های رونق یا رکود اقتصادی است، بطوریکه تولید، بازار مصرف، سرمایه گذاری و ...همه از نرخ سود بانکی تاثیر می گیرند.
وی ادامه داد:هیچ فرمول مالی، سرمایه گذاری، پس انداز واقتصادی نداریم که در آن شاخص سود نقش جدی نداشته باشد.
آل اسحاق با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی با نرخ سود بانکی و تورم وجود دارد، افزود: نرخ تورم و نرخ سودبانکی درسایه یکدیگر حرکت میکنند و چنانچه نرخ سود باتورم هماهنگی نداشته باشد عدم تعادل اقتصادی نتیجه آن است.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران یادآور شد: زمانی که تورم عمومی کشور حدود 35 تا 36 درصد بود استدلال فعالان اقتصادی و مجموعه نظامات پولی و مالی این بود که باید متناسب با تورم نرخ سود بانکی افزایش یابد و حال که نرخ تورم کاهش داشته بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری در برابر نرخ سود بانکی مقاومت میکنند.
آل اسحاق تنها راه حل خروج از این وضعیت راتجدید نظر در نرخ سود بانکی دانست و افزود: تغییر نرخ سود بانکی قطعی است اما همزمان با این کار باید موسسههای مالی و اعتباری را ساماندهی کرد و یک انضباط قوی در رابطه با این موسسه ایجاد کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که عکس العمل بانکها در برابر کاهش نرخ سود بانکی چه خواهد بود گفت: بانکها به دو دلیل با کاهش نرخ سود بانکی مخالف هستند یکی این که دارای رقیب هستند و دوم اینکه شاکله اصلی بانکها از طریق همین نرخ سود بانکی شکل گرفته است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران تاکید کرد: به همین دلایل بانکها از کاهش نرخ سود بانکی خوشحال نیستند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.انتهای پیام/