علی اکبر محزون
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان افزود: تا سال های قبل از سال 90 تعداد دختران مجرد در سن ازدواج بیشتر از پسران بود اما در سال های اخیر این موضوع در حال معکوس شدن است و تعداد پسران مجرد در سن ازدواج در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه در مجموع 11 میلیون و 240 هزار دختر و پسر مجرد در کشور وجود دارد، افزود: پنج میلیون و 570 نفر از آنان پسر و پنج میلیون و 670 نفر نیز دختر در سن ازدواج هستند که این افراد هرگز ازدواج نکرده اند.
محزون در ادامه با بیان اینکه اختلاف تعداد دختران مجرد به پسران براساس سرشماری سال 90 فقط 100 هزار نفر بوده است، افزود: براساس آمار سال 1385، جمعیت آقایان در سن ازدواج و هرگز ازدواج نکرده پنج میلیون و 216 هزار نفر و خانم ها 6 میلیون و 590 هزار نفر بوده است.
وی تصریح کرد: این آمارها نشان می دهد که تعداد دختران مجرد در سال 85 نسبت به پسران در سن ازدواج یک میلیون و 374 هزار نفر بیشتر بوده است.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور گفت: براساس آمار سال 1385 ما اعلام می کردیم که تعداد خانم های مجرد بیشتر از آقایان است اما در سال های بعد از 90 مشاهده می شود که آمار پسران مجرد در سن ازدواج همچنان رو به افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: ساختار هرم سنی و اختلاف سنی پنج ساله در مدل ازدواجی جوانان از علت های این موضوع است چرا که اکنون میانگین سنی ازدواج مردان 20 تا 34 سال و بانوان 15 تا 29 سال است.
محزون ادامه داد: در هرم سنی تقریبا سن دختر و پسر برابر است اما وقتی پنج سال اختلاف میانگین سنی در هنگام ازدواج جوانان را شاهد هستیم این برابری به هم می خورد و باعث می شود تفاوتی در سن ازدواج دختران و پسران ایجاد شود.
وی تاخیر در سن ازدواج دختران را یکی دیگر از دلایل افزایش شمار پسران مجرد در کشور عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 10،4 درصد پسران بالای سن متعارف یعنی 35 سال به بالا و 14،5 درصد دختران بالای سن متعارف یعنی 30 سال اقدام به ازدواج می کند و همین امر موجب شده که ازدواج دختران در سنین بالای 30 سال بیشتر از پسران باشد.
محزون ادامه داد: الگوی سنی ازدواج در کشور به این صورت است که بخش عمده ای از ازدواج آقایان یعنی معادل 80 تا 85 درصد در سنین 20 تا 34 سالگی و ازدواج بانوان نیز در بازه سنی 15 تا 29 سال صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه آمار دختران و پسران ازدواج نکرده و در سن متعارف یا همان قبل از تجرد قطعی نشان دهنده آن است که در این آمار دختران از پسران پیشی گرفته اند، تصریح کرد: در مجموع یک میلیون و 300 هزار نفر دختر و پسر قبل از تجرد قطعی در کشور وجود دارد که 980 هزار نفر آن را خانم ها و 320 هزار نفر را آقایان تشکیل می دهند.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور گفت: آمار دختران و پسران قبل از تجرد قطعی نشان می دهد که شمار دختران در این زمینه سه برابر بیشتر از مردان است.
محزون سن تجرد قطعی در کشورمان را از سن 50 سال به بالا عنوان کرد و افزود: در مجموع 152 هزار خانم و آقا در سن تجرد قطعی در کشور وجود دارد که 62 هزار نفر آقا و 90 هزار خانم هستند که در این زمینه نیز خانم ها 1،5 برابر آقایان هستند.
براساس آمار جمعیت کشور ایران 78 میلیون نفر هستند.
منبع:ایرنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. انتهای پیام/