به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سخنگوی هیئت روسی شرکت کننده در نمایشگاه بینالمللی هوایی دوبی به خبرگزاری تاس گفته است که اوایل سال آینده میلادی قرارداد جدیدی برای فروش سیستم دفاع ضد موشکی اس-۳۰۰ به ایران امضا خواهد شد.
وی روز گذشته گفت که مذاکره با طرف ایرانی در مورد جزئیات قرارداد ادامه دارد و این مذاکرات دست کم تا اوایل سال میلادی ۲۰۱۶ (حدود دو ماه دیگر) طول خواهد کشید.
به نوشته بی بی سی، ایران در حال حاضر در تحریم تسلیحاتی است، اما مقامات ایران پیش بینی کرده اند که تعهدات اولیه این کشور بر اساس توافق جامع اتمی با قدرت های جهانی تا آخر سال جاری میلادی عملی شود و تحریم ها علیه این کشور از آن زمان برداشته شود.
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، پس از آن فروش تسلیحات، از جمله سامانه موشکی به ایران با اطلاع و تصویب شورای امنیت سازمان ملل مجاز خواهد بود.
سخنگوی هیئت روسی در نمایشگاه هوایی دوبی گفته است که شرکت سازنده سیستم اس-۳۰۰ قادر خواهد بود که ظرف ۱۸ ماه از زمان انعقاد قرارداد جدید، سیستم مذکور را به ایران تحویل دهد.
ایران در سال ۲۰۰۷ قراردادی به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار برای خرید سیستم دفاع ضد موشکی اس-۳۰۰ با روسیه امضا کرد، اما مقامات روسیه در سال ۲۰۱۰ اعلام کردند که تحویل این موشک ها به ایران را نقض تحریم های سازمان ملل می دانند و دمیتری مدودف، رئیس جمهور وقت روسیه فرمان ممنوعیت فروش آنها به ایران را صادر کرد.
دولت ایران بابت نقض این قرارداد از روسیه شکایت کرده است، هرچند گفته شده که پس از امضای قرارداد جدید، ایران از شکایت خود صرف نظر خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اواخر فروردین ماه امسال ممنوعیت فروش اس-۳۰۰ به ایران را لغو کرد.
به گزارش بی بی سی فارسی، توافق هسته ای موقت ایران و شش قدرت جهانی در لوزان سوئیس، در اوائل امسال، بهانه ای شد تا رئیس جمهور روسیه ممنوعیت تحویل سیستم S300 را باوجود مخالفت آمریکا و اسرائیل لغو کند.
حالا رئیس صنایع دفاعی روسیه می گوید، عربستان هم بارها از این شرکت خواسته که سیستم پدافندی S300 را به ایران تحویل ندهد.
"سرگئی چمزوف" گفته اگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس قصد حمله به ایران ندارند نباید از تحویل این سیستم دفاعی به ایران نگران باشند.
گزارشگر بی بی سی در پایان گزارشش می گوید: با S300 آسمان و زمین ایران امن تر خواهد شد.
سیستم دفاع موشکی "اس ۳۰۰ پی ام یو - ۲" ساخت روسیه چگونه کار می کند؟
۱. رادار شناسایی با برد بلند اشیاء را تا شعاع ۳۰۰ کیلومتر ردیابی می کند و اطلاعات را به خودروی فرماندهی می فرستد. در آنجا اهداف بالقوه، مورد ارزیابی قرار می گیرند.
۲. هدف شناسایی شده و خودروی فرماندهی به رادار عملیاتی دستور می دهد تا موشک ها را شلیک کند.
۳. اطلاعات مربوط به پرتاب موشک به پرتابگری که موقعیت بهتری نسبت به هدف دارد، ارسال شده و سپس دو موشک زمین به هوا شلیک می شود.
۴. رادار عملیاتی به موشک کمک می کند تا مسیر خود را به سمت هدف طی کند. این رادار می تواند تا ۱۲ موشک را هدایت کند و شش هدف را در یک زمان درگیر کند.
خودروی پرتابگر موشک هم اکنون در کارخانه ام زد کی تی در بلاروس تولید می شود. روسیه در حال انتقال این کارخانه به شهر بریانسک در غرب کشور است.
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
منبع:جام نیوز
انتهای پیام/