به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبر نگاران جوان؛ پس از توافقات هسته ای ایران و گروه 5+1 شاهد فصل جدید مناسبات میان ایران و غرب بودیم در همین راستا چندی است که کشور های غربی با اقدام در مبادلات سیاسی و اقتصادی سعی در نزدیک شدن به ایران را دارند.
مناسبات جدید غرب و ایران
"حسن هانیزاده" کارشناس سیاست خارجی در این خصوص گفت : از آنجایی که توافق هستهای ایران و 5+1 فضای تعامل جدیدی میان ایران و جامعه جهانی ایجاد کرده لذا کشورهای غربی و کشورهای عضو اتحادیه اروپا مسابقهای را برای نزدیک شدن به ایران آغاز کردند. ایران کشوری بزرگ به لحاظ جمعیت و جغرافیا و دارای جایگاه ژئو استراتژیک بالایی در منطقه است و بازار تقاضای کالا و رونق اقتصادی کشورمان در ماه های اخیر، رقابتی را بین کشورهای غربی پدید آورده که درصدد سرمایهگذاری و ایجاد مبادلات اقتصادی در ایران هستند، طی ماههای اخیر و بعد از فضای بدست آمده از مذاکرات هستهای ایران، اروپایی ها و کشور های متعدد دیگری، برای امضای قرار داد های اقتصادی و بازرگانی به تهران سفر کردند و می توان این را مقدمهای برای همکاریهایی اقتصادی بین ایران و این کشورها دانست.
هراس عربستان از گسترش روابط ایران و غرب
وی افزود: علی رغم جایگاه سست و توخالی سعودیها در منطقه که خود را در سطح ایران میدانند و با خیال پوچشان میخواهند از نفوذ ایران در منطقه و جهان جلوگیری کنند، طی سال های گذشته عربستان سعودی تمام امکانات سیاسی و اقتصادی و مالی خود را به کار گرفته تا یک جبهه عبری عربی را علیه ایران سازماندهی کند.
این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: افزایش صادرات عربستان به میزان روزانه یک میلیون بشکه موجب شد که بازار جهانی اشباع شود و قیمت نفت به کمتر از نصف کاهش یابد تا ضرر اقتصادی به ایران وارد شود. همچنین عربستان می خواهد مانع نفوذ ایران در سطح منطقه شود اما با توجه به اینکه ایران به لحاظ اقتصادی سود بیشتری برای کشورهای غربی دارد و از سوی دیگر با توجه به ثبات آرامش در کشورمان به نظر میرسد که ریسک سرمایهگذاری در ایران بسیار پایینتر است.
انتهای پیام/