یک متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه هورمون‌های زنانه تاثیر بسیار زیادی در بروز میگرن دارند، گفت: هنوز علت اصلی میگرن در زنان مشخص نشده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر منصوره تقاء گفت: به طور کلی همیشه روش پیشگیرانه مهم‌تر از درمان محسوب می‌شود. به همین دلیل افرادی که به میگرن دچار می‌شوند باید خیلی زود آن را درمان کنند و اگر نشانه‌ها شدید شود، کنترل آن به همان نسبت سخت‌تر است.

وی یادآور شد: افرادی که به میگرن دچار شده‌اند، می‌توانند با رعایت بسیاری از موارد مانند تنظیم خواب در طول هفته و حتی روزهای تعطیل، داشتن خواب خوب و کافی در شب و انجام ورزش‌های سبک به طور منظم مانند پیاده‌روی باعث کاهش و حتی جلوگیری از بروز میگرن شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: خوردن صبحانه، نهار، میان وعده و شام به طور منظم حتی به مقدار کم باعث کاهش علایم میگرن می‌شود و حذف هر کدام از آنها نه تنها می‌تواند به دستگاه گوارش آسیب وارد کند بلکه باعث بروز و تشدید نشانه‌های میگرن می‌شود.

تقاء اضافه کرد: خوردن غذاهای مانده، مواد افزودنی مانند فست فود، کاکائو، سیر، پیاز، فلفل، غذاهای چرب و انواع ترشی‌ها جزو موادی هستند که میگرن را تشدید می‌کنند.

وی بیان کرد: کودکان و دانشجویان که با مطالعه، کتاب، کامپیوتر و تبلت سر و کار دارند و بیشتر از دیگران سرشان به حالت خمیده است؛ نقش موثری در بروز میگرن دارد؛ زیرا وضعیت سر و گردن در بروز این مشکل موثر است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه داروهای مسکن می‌تواند باعث تسکین در زمان بروز میگرن شود، افزود: ژلوفن و استامینوفن داروهای موثر هستند که می‌تواند در دوران درد موثر باشد که مصرف آن نباید بیش از یک یا 2 بار در هفته باشد و حداکثر اگر تعداد حملات بیش از سه نوبت در ماه باشد، کنترل آن سخت است که در این شرایط باید از داروهای پیشگیری کننده شدیدتری استفاده شود.

تقاء اظهار کرد: گاهی اوقات سردرد مزمن که بیش از 15 روز باشد، میگرن مزمن است که درمان آن از طریق تزریق دارو انجام می شود. تشخیص و نوع درمان آن تحت نظر متخصص مغز و اعصاب انجام می‌شود که در این رابطه سن و عامل محرک در نوع درمان بسیار مهم است.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب تصریح کرد: سردردی که فرد را از خواب بیدار کند، با مسکن‌های ساده آرام نشود، کودکان زیر پنج سال و افراد بالای 50 سال را درگیر کند، همراه با مشکلات دید مانند تاری دید، سرگیجه، دو بینی، در زمان بارداری و هفته اول بارداری بروز کند، بیمارانی که شیمی درمانی می‌شوند و سابقه سرطان دارند و در نهایت سر دردی که با تب همراه باشد شامل سردردهای خطرناک هستند.

وی در پایان گفت: تمام افرادی که دچار میگرن هستند می‌توانند با مراقبت خوب، دقت روی عامل بروز سردرد، داشتن زندگی آرام و موثر و مصرف دارو قبل و در زمان قاعدگی تا حدود زیادی از بروز میگرن جلوگیری کنند.

منبع: ایسنا
 برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.