معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تغییر آب و هوا و تغییرات اقلیم انجام شده در کشور های جهان تصریح کرد: هنوز ابعاد صورت گرفته در کشور مشخص نشده و باید مطالعات عمیق و بین المللی در این زمینه انجام گیرد چراکه حیات طبیعت و انسان به شدت به هم گره خورده و با تغییر حیات طبیعت انسان به شدت آسیب میبیند.
جهانگیری در خصوص دخالتهای بیجا و بی مورد عوامل انسانی در طبیعت و بروز خسارات شدید اظهار داشت: تصرف غیر قانونی اراضی و ساخت و سازهای غیر مجاز در مسیر رودخانه ها و دریاها که مقام معظم رهبری از آن ها با تعابیر زمین خواری و کوه خواری یاد میکنند به طبیعت لطمه زده و باعث آلوده شدن برخی دستگاههای رسمی کشور میشوند.
وی افزود: این فساد های نا صحیح که مدیریت کشور و نظام را با مشکل روبرو میکند علاوه بر این موارد باعث میشود منابع مالی کشور به ناحق در اختیار افراد ناصلاح قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید به طور جدی همه دستگاه ها در سراسر کشور موظف به برخورد با تخلفات غیر قانونی در بحث طبیعت، جنگلها، اراضی ملی، رودخانهها شوند و عزم دولت در مبارزه با این مفاسد باید جدی تر و قاطعانه ترباشد چراکه بخشی از حوادث در اثر این تصرف های غیر قانونی نمود پیدا میکند.
جهانگیری گفت: بحران فراتر از بلایای طبیعی است و توافقی در سطح مدیریتی، کارشناسی و حتی عامه مردم وجود دارد که ایران با بحران های مختلفی از جمله بحران های زیست محیطی، بحران طبیعی، آسیب ها، تهدیدها و تنگناهای اقتصادی و اجتماعی روبه رو است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: آنچه به عنوان توافق و تجربه وجود دارد این است که هر مسئله که به عنوان آسیب ،تنگنا و تهدید نامیده میشود الزاما بحران نیست چراکه بحران از زمانی آغاز میشود که آسیب و تهدید پیش رو به طور صحیح مدیریت و پیش بینی نشود و تبدیل به بحرانی شود که کشور را درگیر هزینه مالی و معنوی کلانی میکند.
جهانگیری با اشاره به نقش دستگاه های مدیریتی کشور در بخش های مختلف نسبت به آسیب ها و تهدید ها جهت پیشگیری از بروز بحران تاکید کرد: این دستگاه ها باید با مدیریت سریع و صحیح ،در جریان گذاشتن مردم به طور جدی و در نهایت اطلاع رسانی دقیق به مردم بتوانند با کمک گرفتن از مردم و نهاد های مدنی و ورود آنها به صحنه بخشی از بحران را که قابل اصلاح و مدیریت است سریع تر برطرف کنند.
وی تصریح کرد: بلایای مختلف و حوادث غیر مترقبه متفاوتی در ایران بروز میکند که بعضا هزینه زیادی را برای مردم تحمیل کرده و با توجه به اینکه کشور ما به عنوان منطقه ای که تجربه زیادی در خصوص بلایای طبیعی دارد بنابراین بعد از یک دوره طولانی هم اکنون باید ارزیابی دقیقی در این رابطه داشته باشیم تا بهترین و دقیق ترین پیش بینی و پیشگیری ها را صاحب شویم.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در خصوص یکی از فساد های آلوده کننده دستگاه های دولتی کشور گفت: خیلی بد و فجیح بوده و به هیچ عنوان قابل قبول نیست که کسی 2میلیارد و هفتصد میلیون دلار پول مملکت را ببرد و حالا در دادگاه از موضع یک قهرمان و طلبکارانه با جمهوری اسلامی حرف بزند، که خیلی پول دارد و 22میلیارد یورو در فلان حساب برای خود نگه داشته، حالا پول مملکت را بدهد و از زندان آزاد شود،.دستگاه قضائی باید بسیار مواظبت کند و افرادی که پشت پرده ها به این شخص روحیه میدهند باید عبرت بگیرند، و سوال اینجاست چرا در این دادگاه ها گفته نمیشود پول کجاست و با این همه پول چه کرده است؟ چرا دائم و یکسره در خصوص پاک ترین و با سابقه ترین و قوی ترین نیروی انقلابی کشور یعنی همان زنگنه صحبت میکند.
وی تاکید کرد: عزم دولت و تمامی دستگاه ها باید در خصوص مبارزه جدی با این گونه فساد ها جدی شود و هیچ تردیدی انجام نگیرد.