وی با اشاره به نو سازی، بازسازی و مقاوم سازی بافت های فرسوده، اظهار کرد: با اینکه دولت مکلف بوده در حوزه شهری سالانه 10 درصد از بافت های فرسوده را مورد بهسازی قرار دهد ولی متأسفانه تا کنون کمتر از 10 درصد این تکلیف اجرایی شده است.
لطیفی در ادامه در خصوص دلیل محقق نشدن بهسازی بافت های فرسوده، تصریح کرد: بحث پرداخت تسهیلات بانکی، قوانین دست و پا گیر اخذ وام، غیر قابل استفاده بودن مبلغ واگذار شده به مردم از دلایل عدم تحقق بازسازی سالانه 10درصد بافت فرسوده اعلام شده است که ما جهت تسریع بخشیدن به این امر پیشنهاد استفاده از ابزارهای تشویقی را دادهایم.
دبیر شورای راهبردی سومین کنفرانس ملی مدیریت بحران کشور، بیان داشت: از 72هزار بافت فرسوده شهری حدود 3میلیون واحد مسکونی شناسایی شده و از این تعداد حدود 500 هزار واحد مسکونی مورد نوسازی و بهسازی قرار گرفته که بسیار ناچیز است.
لطیفی ادامه داد: 650 هزار واحد مسکونی در تهران وجود دارد که در این بین حدود 10 میلیون نفر از مردم در بافت های فرسوده زندگی میگذرانند و این آمار در شهر تهران حدود 3 میلیون نفر گزارش شده و نتیجه این آمار نیاز فوری نوسازی بافت فرسوده را میطلبد.
وی با بیان اینکه در شاخص ناپایداری بافت های فرسوده ریزدانگی و نفوذ ناپذیری بسیار مهم است، افزود: این شاخصهای نا پایداری هر چه سریع تر در واحد های مسکونی باید رفع خطر شوند که این امر با استفاده از مشوقهای مالی سالانه پرداخت 5میلیون تومان به واحد های مسکونی روستا و 6 میلیون تومان در شهر قبل از بروز حادثه با تصویب و تأمین اعتبارات دولت هر چه زودتر اجرایی شود.
دبیر شورای راهبردی سومین کنفرانس ملی مدیریت بحران کشور گفت: با توجه به اینکه حادثه هیچ وقت خبر نمیکند و ابزارهای تشویقی کنونی فقط درتسهیلات بانک مسکن و عدم دریافت هزینه 100متر از بنا در کسب پروانه از سوی شهرداری خلاصه شده، با تصویب دولت در خصوص ابزارهای تشویقی سرعت را 2 برابر کرده و با کمک مالی و کوتاه کردن زمان می توانیم بافت های فرسوده را قبل از وقوع حادثه و افزایش خسارت بعد از حادثه بازسازی کنیم.
*اختصاص 100میلیارد تومان به صندوق بیمه کشاورزی
حسن نژاد قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی در ادامه نشست خبری سومین کنفرانس ملی مدیریت بحران کشور امروز( دوشنبه) در خصوص ورود بیمه کشاورزی به کنفرانس مدیریت بحران، اظهار کرد: نخستین باری است که بیمه کشاورزی در کنفرانس ملی مدیریت بحران مد نظر قرار گرفته چرا که این بخش اسیب های زیادی را در بلایای طبیعی، حوادث قحطی، آفات و بیماری متحمل میشود و ورود بیمه کشاورزی و تلاش برای فرهنگ سازی این بیمه در بین کشاورزان و افزایش بیمه گذاران قطع به یقین برای مدیریت ریسک و مدیریت فنی آن بسیار کمک دهنده خواهد بود.
وی با بیان اینکه 32سال از عمر بیمه کشاورزی میگذرد، افزود: در حال حاضر 153 محصول کشاورزی تحت پوشش بیمه بوده و 204خطر را پوشش داده و در زیر بخشهای آبزیان، طیور، دام و زراعت فعالیت داریم.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی، ادامه داد: هم اکنون 520هکتار باغ، 9میلیون واحد دامی، 980میلیون قطعه طیور تحت پوشش بیمه کشاورزی بوده که با توجه به آسیبهای موجود حدود 17هزار میلیارد تومان سالانه خسارت گزارش شده که میانگین سالانه 1200میلیارد تومان جهاد کشاورزی جبران خسارت کرده و مابقی را خود کشاورزان متقبل میشوند.
حسن نژاد تصریح کرد: آشنا شدن کشاورز با خطرات بخش خود و مدیریت فنی از اهمیت زیادی برخوردار است ولی وقتی مدیریت فنی نتواند موفق باشد مدیریت مالی وارد شده و با مشارکت کشاورز ضرر و زیان را به حداقل میرساند.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی، گفت: هدف از ورود بیمه کشاورزی در این کنفرانس ارتقاء فرهنگ بیمه کشاورزی و کاهش آسیب و خطرات این بخش است و این کنفرانس اهمیت موضوع را از دید صاحب نظران بیان میکند.
وی با بیان اینکه تا کنون تعداد مقالات ارسالی در بخش بیمه کشاورزی حدود 44اثر بوده است، افزود: محوریت مدیریت ریسک، ارتقاء فرهنگ بیمه کشاروزی، نقش بیمه کشاورزی در ارتباط با خسارت فاجعه بار و اثر گزاری این بیمه برای کشاوزان و متولیان در بخش تولید با القاء و ارتقاء امنیت خاطر تولید کننده از اهداف بیمه کشاورزی محسوب میشود.
قائم مقام صندوق بیمه کشور در خصوص محور های کنفرانس بیمه کشاورزی، تصریح کرد: مدیریت ریسک، بیمه و نقش آن در طرح های کاهنده ریسک، کاهش خسارت فاجعه بار مثل خشکسالی که هم اکنون گستره زیادی از کشورمان را تحت تأثیر قرار داده و تقسیم خطرات در جمع کشاورزان، ایجاد کارگاههای آموزشی زراعت،دام و طیور، شرکت در نمایشگاه به جهت نمایش توانمندی و حمایت بیمه از کشاورزان از محور های اجرایی ما در این کنفرانس میباشد.
حسن نژاد ادامه داد: پیش بینی شده در این نشست تفاهم نامه هایی امضاء شود که کمک کار بیمه شده تا برآورد خسارتها در بخش کشاورزی و بیمه با کمترین هزینه و بیشترین سرعت به دست آید که در این خصوص با دانشگاه مالک اشتر اقداماتی انجام دادهایم و در حاشیه این کنفرانس با سازمان دامپزشکی در خصوص کنترل بیماری ها تفاهم نامههایی انعقاد خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: استفاده از فناوری های نوین در ارزیابی خسارات جهت تسریع در برآورد آن در این کنفرانس رونمایی خواهد شد.