کيفيت روغن زيتون در مقايسه با ساير روغنهاي گياهي، به تعادل ترکيب اسيدهاي چرب (به ويژه اسيدهاي چرب غير اشباع) و وجود ترکيبات فنولي و آروماتيکي (آلدئيدها و الکلهاي ششکربنه) بستگی داشته و در ارتباط مستقيم با زمان برداشت ميوه زيتون است که در اين پژوهش اساس مولکولي رسيدگي ميوه و تعيين ژنهاي درگير در متابوليسم ليپيد موجود در روغن دو رقم زیتون، بومی منطقه طارم استان زنجان (ماری و شنگه) و دو رقم مدیترانهای (کرونیکی و آربکین) بررسي شد.
نتايج اين پژوهش نشان ميدهد كه مرحله رسيدگي ميوه اثر قابل توجهي بر روي كيفيت و پايداري روغن دارد.
بر اين اساس از آنجا كه ميزان روغن بافت مزوكارپ، ميزان اولئيك اسيد در سه رقم ماري، كرونيكي و آربكين، 180 روز پس از اتمام گلدهي به حداكثر ميزان خود ميرسد، اين زمان براي برداشت هر سه رقم در منطقه طارم استان زنجان پيشنهاد شده، بر همين مبنا با توجه به عملكرد ضعيف رقم شنگه در روغنکشی، این رقم به عنوان محصول مناسب كنسروي توصيه شده و بهترين زمان برداشت آن 120 روز پس از گلدهي ميباشد كه بهترين پروفايل اسيد چرب را داراست.
همچنين نتايج اين پژوهش حاكي از آن است كه رقم ایرانی ماری با دارا بودن ویژگیهای کیفی منحصر به فرد بهترین رقم زيتون برای ورود به برنامههای اصلاح ژنتيكي زيتون ميباشد.
دانشگاه شهرکرد در کیلومتر 2 جاده شهرکرد ( مرکز استان چهارمحال و بختیاری ) به سامان، در ابتدای بلوار رهبر قرار دارد.
این دانشگاه، در غرب مرکز استان چهارمحال و بختیاری ( شهرکرد ) واقع شده و در حال حاضر، نزدیک به 6 هزار دانشجو در 119 رشته تحصیلی در مقاطع مختلف و 5 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی دارد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/ت