به
گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ محمدرضا مسعود در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان تبریز اظهار کرد:
علت این تنوع زیستی شگفتانگیز را میتوان در قرارگرفتن آذربایجانشرقی در مسیرهای
مهاجرتی پرندگان و وجود ارتفاعات متنوع استان از زمینهای پست کنار سواحل رودخانهها
تا ارتفاعات 4 هزار متری رشته کوههای سهند دانست.
وی افزود: مهاجران پائیزه که زمستان گذرانه نیز نام دارند، در بیشتر موارد از دریای آزف و شرق سیبری به استان مهاجرت کرده و با گذراندن زمستان تا زمان یخ نبستن آبها در استان اقامت کرده و پس از آن راهی جنوب میشوند.
وی با بیان اینکه این گونه پرندگان در بیشتر موارد در تالاب قرهقشلاق و سواحل رودخانههایی مانند ارس اتراق میکنند افزود: مهمترین گونه از نوع پرندگان، گونه در حال انقراض غاز پیشانی سفید نام دارد که از شرق سیبری به تالاب قرهقشلاق مهاجرت میکنند.
وی گفت: بخش دیگر از پرندگان مهاجر، مهاجران بهاره یا تابستان گذرانه هستند که در فصل بهار وارد استان شده و با گذراندن تابستان به کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان، گرجستان و سایر همسایگان شمالی ایران مهاجرت میکنند.
وی مهمترین گونه مهاجران بهاره را نیز گونه در حال انقراض اردک سرسفید دانست که در تالاب قوریگل اتراق کرده و در مدت اقامت در استان 6 جفت جوجه آوری میکنند.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیطزیست استان با اشاره به اینکه در خشکسالی سالهای گذشته در شهرستان هشترود و سایر تالابها برخی از گونههای پرندگان مهاجر را از دست دادهایم افزود: در سال جاری زیستگاههای استان مشکلی در زمینه اسکان پرندگان مهاجر نداشته و شرایط برای اقامت آنان فراهم است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/ب