مهم ترین تاثیری که نور آبی بر جسم ما می گذارد، اختلال در ترشح هورمون خواب در انسان و در نتیجه اختلال در خواب می باشد.

تنها راه مقابله با مشکل بی خوابی ناشی از موبایل
به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فناوری و تکنولوژی یکی از مهم ترین دلایل آسایش و راحتی انسان ها می باشد. امروزه کم تر کسی پیدا می شود تا منکر فواید تکنولوژی در زندگی انسان ها باشد. تکنولوژی سرعت، دقت و کیفیت را برای انسان ها به ارمغان آورده است.
 
با این وجود و با همه فواید و امکاناتی که تکنولوژی برای ما فراهم کرده است، متاسفانه شاهد آن هستیم که مشکلات و آسیب هایی نیز به بدنه جامعه وارد کرده. یکی از مهم ترین مشکلاتی که امروزه غالب کاربران گجت ها و گوشی های هوشمند با آن دست و پنجه نرم می کنند، بی خوابی است.

در گذشته و در زمانی که هیچ گوشی هوشمندی در کار نبود، انسان ها غالبا پیش از خواب با مطالعه بخشی از یک کتاب، باعث به اصطلاح گرم شدن چشمانشان می شدند و به خواب می رفتند. اما امروز با گسترش تکنولوژی و به خصوص گوشی های هوشمند، بیش تر مردم قبل از خواب از گوشی خود استفاده می کنند که همین امر باعث به وجود آمدن بسیاری از مشکلات جسمی و روانی از قبیل ضعف بینایی و اختلال در خواب شده است.چندی پیش محققان و پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که صفحه نمایش گجت ها مخصوصا گوشی های هوشمند از خود نور آبی ساطع می کند.

این نور که در واقع یکی از نورهای موجود در طیف نور سفید می باشد، دارای طول موج کم و انرژی زیاد است. براساس نتایج پژوهش ها، مهم ترین تاثیری که نور آبی بر جسم ما می گذارد، اختلال در ترشح هورمون خواب در انسان و در نتیجه اختلال در خواب می باشد. به عبارت دیگر گفته می شود نور منتشر شده از صفحه نمایش باعث می شود تا ساعت بدن انسان خیال کند که وضعیت محیط خارجی بدن روز می باشد.

به همین خاطر بدن باعث تعلیق در ترشح هورمون ملاتونین شده و در نتیجه بی خوابی سراغ انسان می آید.با گذشت زمان صفحه نمایش گجت ها بزرگ تر می شود و همچنین تمایل مردم به خریدن محصولاتی با صفحه بزرگ، بیش تر خواهد شد. همین امر باعث شده است تا کارشناسان نگران بشوند. پروفسور پال گرینگس بیان می کند که وضعیت بسیار بدی شده است، به طوری که زمان آن رسیده است تا سازندگان گجت ها این مسئولیت را بپذیرند.طبق گزارشات، دو نور آبی و سبز بیش ترین تاثیر را بر روند ترشح ملاتونین دارند و در واقع باعث اختلال در ترشح آن می شوند. این در حالی است که در زمانی که باید فرآیند خواب آغاز شود و در شرایطی که بدن از کار و فعالیت در طول روز خسته است، مغز پیام تعلیق خواب را می دهد.

 به همین خاطر است که بسیاری از مردم با وجود اینکه در آخر شب بسیار خسته اند خوابشان نمی برد.متخصصان حوزه سلامت بر این باورند که باید گجت هایی که تولید می شوند مجهز به حالت خواب باشند. البته در بازار گجت ها تعدادی محصول وجود دارند که از این قابلیت برخوردار هستند و در واقع کاهش اختلال در خواب را از بین می برند. در واقع این محصولات باید نور زرد و قرمز را جایگزین نورهای آبی و سبز نمایند. با این روش می توان از آسیب های احتمالی به چشم و حتی احتمال بروز سرطان نیز جلوگیری کرد.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

منبع: independent
انتهای پیام/




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.