به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، مهدی کرباسیان، احداث کارخانه نفلین سینت سراب را از مهترین و اولویت پروژه سازمان ایمیدرو اعلام کرد و گفت: بالای 50 درصد از زیر ساخت های این پروژه انجام شده و مراحل انتقال دانش فنی این طرح توسط شرکت آلمانی تا دو ماه آینده به اتمام می رسد .
وی، با بیان اینکه پروژه نفلین سینت سراب هیچ گونه آلودگی زیست محیطی ندارد، گفت : تنها پسماند این پودر، گل بلیت است که از آن به عنوان ماده اولیه سیمان استفاده خواهد شد .
کرباسیان با عذرخواهی از طولانی شدن مدت زمان اجرای این طرح تحریم ها ، نبود دانش فنی طرح و ضعف مدیریتی را از مهمترین علل تاخیر در احداث کارخانه نفلین سینت دانست ابراز امیدواری کرد: عملیات اجرایی این طرح پس از فراخوان مناقصه بین المللی از اوایل سال آینده آغاز شود .
همچنین عملیات احداث مخزن 30 هزار مترمکعبی تامین آب کارخانه نفلین سینت سراب آغاز شد .
این پروژه در مساحتی حدود هفت هزار مترمربع و با هزینه ای افزون بر 76 میلیارد ریال اعتبار در 18 ماه در محل سایت تولید آلومینای اجرا می شود .
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت در جریان بررسی آخرین وضعیت و مشکلات طرح تولید آلومینا از نفلین سینت سراب ، از انعقاد قرارداد تولید ورق آلومینیم برای استفاده در بدنه اتومبیل با یک شرکت ایتالیایی خبرداد .
مهدی کرباسیان افزود : با جایگزین کردن و تولید ورق آلومینیم به جای فولاد، علاوه بر کاهش هزینه های تولید خودرو و جلوگیری از آلودگی هوا ،مصرف بنزین نیز کاهش می یابد .
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید آلومینیم در کشور سالانه 430 هزار تن است ، گفت : در برنامه ششم توسعه ظرفیت تولید آن باید به 800 هزار تن درسال برسد .
نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی نیز بابیان اینکه 18 سال از زمان کلنگ زنی این کارخانه می گذرد، افزود : تنها راه برون رفت از وضعیت نابسامان اشتغال در منطقه، توسعه صنعت آلومینیم در این شهرستان است .
مهناز بهمنی گفت: تسریع در احداث و به سرانجام رساندن این طرح عظیم ملی که از آن به عنوان نفت آذربایجان یاد می شود، خواسته همگانی و مطالبه به حق مردم و مسئولان سراب است .
داودگرشاسبی فرماندار شهرستان سراب نیز با بیان اینکه احداث این کارخانه یک عنصر تاثیرگذار در ساختار سیاسی ، اجتماعی و اداری منطقه است ، افزود : احداث این طرح از مهمترین هسته های کلیدی بخش صنعت و معدن دربرنامه توسعه آذربایجان شرقی است و تخصیص اعتبارات ویژه و حل مشکلات اجتماعی در معدن خواستار رزگاه شد .
حجت الاسلام اکرمی، امام جمعه سراب نیز با انتقاد از طولانی شدن عملیات احداث این طرح گفت :مردم روستاهای همجوار با این کارخانه ، بهترین زمین های کشاورزی خود رابه امید احداث یک پروژه بزرگ صنعتی در منطقه در اختیار دولتمردان قرار داده اند تا این طرح به سرانجام برسد .
محمد جعفر عظمایی ، مجری طرح نفلین سینت سراب نیز، اتمام عملیات گازرسانی ، آبرسانی و انتقال آن از سد تاجیار ، اجرای پست 230 کیلوولت برق و مطالعه راه دسترسی به معدن رزگاه را از مهمترین اقدامات انجام شده درتامین زیرساخت های این طرح عنوان کرد .
براساس این گزارش ، باراه اندازی کارخانه نفلین سینت ، 70 هزار تن آلومینا به همراه محصولات جانبی مورد نیاز کشور تامین و درفازهای فازهای بعدی به ترتیب به 200 هزارتن و500 هزار تن درسال افزایش پیداخواهدکرد .