دکتر احسان کامرانی فوق دکترای بایو اپتوالکترونیک از دانشگاه هاروارد آمریکا در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تکنیک آپتیکی و جایگزینی آن به جای روشهای قدیمی ام آر آی گفت: تکنیک آپتیکی تلفیقی از دو تکنیک نوری و الکترواپتیک است که میتواند جایگزین مناسبی برای روش ام آر آی باشد که نیاز به صرف هزینه و زمان بالایی دارد، این روش میتواند در زمان کوتاه با هزینه پایین و به صورت قابل حمل کار خود را انجام دهد. این تکنیک بر گرفته از تکنیک نوری است که بر خلاف الکترو مگنیتو که نیاز به تابش اشعه و اعمال امواج الکترونیکی به مغز دارند این تکنیک، آپتیکی است و هیچ عوارضی برای افرادی که تحت تصویر برداری در زمان طولانی هستند در پی نخواهد داشت.
وی افزود:این دستگاه قابل حمل است و فرد میتواند این دستگاه را به منزل ببرد و همان اطلاعاتی را که در بیمارستان میتوان از فرد بدست آورد در منزل بدست آمده و به بیمارستان انتقال مییابد.
وی در ادامه گفت: تکنیک آپتیک با طول موجی نزدیک به طول موجهای بیخطر برای بدن کار میکند و میتواند برای مدت طولانی بدون عوارض مورد استفاده قرار گیرد و به راحتی نصب میشود و بلافاصله خروجی میدهد.
این مهندس پزشکی در خصوص اینکه این دستگاه چه فعالیتهایی از مغز را میتوانند مانیتورینگ کند، عنوان کرد: ما دو نوع فعالیت مغزی داریم فعالیت آهستهی مغز یا اصطلاحا فعالیتهای خونی و فعالیتهای سریع مغز یا فعالیتهای نورونی که هر دو توسط دستگاه آپتیک شناسایی و ارزیابی میشوند، این در حالی است که دستگاه ام آر آی فقط فعالیت آهستهی مغز را مانیتورینگ میکند بنابراین دستگاه آپتیک یک ترجمهی کامل از فعالیت مغز را به ما میدهد. این روش هنوز کامل نشده است و یکسری نواقصی دارد که برنامههایی را در این خصوص ارائه کردهایم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/