'فیلیپ هاموند' وزیر امور خارجه انگلیس پس از تصویب قطعنامه پیشنهادی فرانسه درباره مبارزه با گروه تروریستی 'داعش' تاکید کرد؛ جامعه بین المللی علاوه بر اقدام نظامی علیه این گروه، باید دسترسی آنها را به منابع نفتی که منبع درآمد اصلی آنهاست، قطع کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از تارنمای وزارت خارجه انگلیس، هاموند پس از اینکه شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی فرانسه ضد داعش را تصویب کرد، در بیانیه ای اعلام کرد: 'شورای امنیت سازمان ملل متحد انسجام و اتحاد جامعه بین المللی را در اقدام برای نابودی داعش، نشان داده است. همه ما باید علاوه بر اقدام نظامی خود علیه این ایدئولوژی شیطانی، به اقدامات خود برای قطع دسترسی داعش به منابع مالی آن ادامه دهیم و دسترسی آنها را به نفت قطع کنیم و جلوی خیل عظیم جنگجویان (تروریست ها) خارجی را بگیریم.'
قطعنامه شماره 2199 شورای امنیت سازمان ملل، تایید می کند که تجارت غیرقانونی نفت، منبع اصلی درآمد داعش است و همه کشورها را ملزم می کند که با جدیت و قاطعیت تمام با این امر (تجارت غیرقانونی نفت) مخالفت کنند.
شورای امنیت سازمان ملل دیروز در قطعنامه ای که یک هفته پس از حملات پاریس با اجماع به تصویب رسید، به کشورها اجازه داد 'هرنوع تدابیر لازم' را برای مبارزه با گروه تروریستی داعش اتخاذ کنند. این قطعنامه پایه و اساس حقوقی برای اقدام نظامی ایجاد نمی کند و شامل منشور هفتم سازمان ملل نمی شود که اجازه توسل به زور را می دهد.
دیپلمات های فرانسوی تاکید دارند که این قطعنامه حمایت سیاسی مهم بین المللی را برای مبارزه بر ضد داعش فراهم می کند که از زمان حملات یک هفته پیش پاریس رو به تشدید است.
انگلیس از ماه اوت سال 2014، به همراه آمریکا در حملات هوایی ائتلافی که هدف از اقدام خود را مهار و نابودی داعش در عراق اعلام کردند، شرکت داشته است اما پارلمان این کشور در رای گیری سال 2013 با حضور انگلیس در حملات سوریه مخالفت کرد.
در همین راستا، «فیلیپ هاموند» وزیر امور خارجه انگلیس چهارشنبه(28 آبان) در سفرش به آلبانی، در جمع خبرنگاران اعلام کرد برای اقدام نظامی علیه گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق «پایه حقوقی وجود دارد » و نیازی به مصوبه شورای امنیت سازمان ملل نیست.
سوریه نزدیک به 5 سال است که با جنگ داخلی سنگین و گسترده ای دست و پنجه نرم می کند که با وجود تروریست هایی از ده ها کشور دنیا، در حال تبدیل شدن به بحرانی با ابعاد بین المللی است. این جنگ تاکنون دهها هزار کشته و میلیون ها آواره بر جا گذاشته است. چند دور مذاکرات چندجانبه ای که تاکنون با هدف حل و فصل مسالمت آمیز این بحران برگزار شده است، همگی بی نتیجه به پایان رسیده اند. عراق نیز طی 3 سال اخیر با 'داعش' دست و پنجه نرم می کند و با شرایط مشابه ویرانگری رو به رو است.
آمریکا از سال 2014 بدون تائید دولت «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه، ائتلافی جهانی تشکیل داده است تا با حملات هوایی با تروریست های تکفیری «داعش» در عراق و سوریه مقابله کند اما شواهد میدانی حاکی از این است که حملات هوایی این ائتلاف که بیش از 60 کشور در آن عضو هستند، تاثیری بر جلوگیری از پیشروی تروریست ها در این دو کشور نداشته است.
روسیه روز 30 سپتامبر 2015 به درخواست بشار اسد (رئیس جمهوری سوریه) حملات هوایی گسترده ای را به مواضع تروریست های تکفیری داعش در سوریه آغاز کرد.
این در حالی است که شواهد مستدل موجود حاکی از حمایت مالی و تسلیحاتی آمریکا و متحدانش از داعش و «اپوزیسیون میانه رو» در سوریه است. «اپوزیسیون میانه رو» عنوانی است که آمریکا و متحدان غربی اش و برخی کشورهای عربی منطقه به مخالفان مسلحی داده اند که با حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی گسترده خارجی علیه دولت قانونی «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه می جنگند. این عده و حامیان آنها، برکناری اسد از قدرت را راه حل بحران می دانند.
در حمله های تروریستی جمعه شب گذشته در پاریس، شش تیراندازی و دو انفجار انتحاری در هفت نقطه پاریس روی داد که در اثر این عملیات 129 نفر کشته و بیش از 350 نفر دیگر هم زخمی شدند که حال بیش از 90 نفر آنها وخیم اعلام شده است.
این نخستین بار در تاریخ فرانسه بود که یک عملیات انتحاری در خاک این کشور صورت گرفت. گروه تروریستی «داعش» مسئولیت این حمله ها را بر عهده گرفته است. بعد از این حملات، موجی از وحشت اروپا را فرا گرفته و مقامات فرانسه اقدامات خود را برای مبارزه با داعش و تامین امنیت شهروندان خود تشدید کرده اند و اتحادیه اروپا نیز تدابیر امنیتی خود را به خصوص در مورد بستن مرزها به روی آوارگان تقویت کرده است.
منبع:ایرنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.