به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وب سایت آتلانتیک در گزارشی نوشت: پس از حملات پاریس، بسیاری خواستار شدت برخورد با گروه تروریستی داعش شدند. این درحالیست که به نظر می رسد محصور و محدود کردن فعالیت های این گروه تروریستی، بهترین راه حل ممکن باشد.
در این گزارش آمده است: پس از حملات خونین پاریس، بسیاری خواستار تجدید نظر در استراتژی آمریکا و متحدانش در قبال داعش شدند. اوباما – رئیس جمهور آمریکا – خواهان ضعیف شدن این گروه تروریستی و در نهایت نابودی کامل آن است. نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز بر ضرورت تشدید حملات هوایی علیه مواضع این گروه تروریستی تاکید کرده اند و حتی خواهان اعزام نیروهای زمینی آمریکا به عراق و سوریه هستند.
نگارنده گزارش معتقد است: آمریکایی ها تمایل دارند به طور مستقیم وارد جنگ شوند و تهدید را در همان مرحله اول نابود کنند. چرا که علاوه بر اوباما و برخی از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هیلاری کلینتون – نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا – نیز بر این باور است که داعش را نمی توان محدود کرد، بلکه باید این گروه تروریستی را شکست داد و به طور کامل نابود کرد. متوقف کردن یک تهدید و ممانعت از پیشروی آن، راه حلی است که نیاز به صبوری و انعطاف پذیری دارد. در این روش، پیروزی، سریع و به راحتی حاصل نمی شود. از این رو، در ارتباط با تهدید داعش، هیچ اقدامی موفقیت آمیزتر از محدود کردن فعالیت های این گروه تروریستی نیست.
نگارنده گزارش می افزاید: نمی توان از نتیجه جنگ تن به تن با داعش ارزیابی دقیقی داشت. چرا که مشخص نیست نیروهای غربی بتوانند مناطق تحت کنترل داعش را به طور کامل آزاد کنند و در ادامه مانع از پیشروی این گروه و یا حتی مانع از ظهور یک تهدید مشابه دیگر شوند. زمینه های پیدایش گروه تروریستی داعش از زمان تهاجم آمریکا به عراق فراهم شد. بنابراین، نمی توان تضمین کرد تهاجم زمینی آمریکا و متحدانش به عراق و سوریه، به پیدایش یک گروه افراطی دیگر منجر نشود.
در این گزارش آمده است: شواهدی وجود دارد که نشان می دهد استراتژی محصور و محدود کردن فعالیت های داعش می تواند موفقیت آمیز باشد. در کمپین ائتلاف جهانی علیه داعش، هدف از استراتژی محدود کردن، ممانعت از پیشروی این گروه تروریستی در سایر مناطق بوده است. ضمن اینکه قدرت تروریست های داعش در مناطق تحت کنترلشان نیز تضعیف شود. به نظر می رسد چون این استراتژی موفقیت آمیز بوده است، تروریست های داعش در خارج از عراق و سوریه حملات تروریستی انجام می دهند. از این رو، برای پیشگیری از حملات تروریستی داعش در بیرون از مرزهای سوریه و عراق، آمریکا و متحدان غربی آن باید مانعی میان داعش و اهدافش ایجاد کنند. سرویس های اطلاعاتی آمریکا و اروپا باید برنامه های نظارتی-امنیتی خود را تشدید کنند. ضمن اینکه از قدرت های منطقه ای بخواهند با انجام تدابیری، مانع از پیوستن داوطلب ها به گروه تروریستی داعش شوند. هدف قرار دادن منابع مالی داعش از جمله منابع نفتی، از دیگر راهکارهایی است که می توان با توسل به آنها این گروه تروریستی را تضعیف کرد.
نگارنده گزارش معتقد است: سرویس های اطلاعاتی اروپا به اندازه آمریکا قدرتمند نیستند. مجاورت جغرافیایی اروپا به خاورمیانه و همچنین وجود جوامع بزرگ مسلمانان در اروپا نیز مزید علت شده تا کشورهای اروپایی بیش از آمریکا برای گروه های تروریستی جذابیت داشته باشند. از عوامل دیگری که اروپا را در برابر تهدید داعش آسیب پذیرتر می کند اینست که اروپا از اتحاد اقتصادی و اجتماعی مطلوبی برخوردار است؛ در حالی که اتحاد سیاسی و امنیتی مستحکمی ندارد. وجود حفره های امنیتی در اروپا، باعث نفوذ عوامل تروریستی به این قاره می شود.
در این گزارش بر نقش ترکیه و عربستان در مبارزه با گروه تروریستی داعش نیز تاکید شده است. نگارنده گزارش معتقد است ترکیه دروازه ورود و خروج تروریست ها به شمار می رود. از این رو، باید اقدامات نظارتی و همکاری های خود را با کشورهای غربی افزایش دهد. عربستان نیز نقش تعیین کننده ای در این میان دارد. این کشور همواره نگران افزایش نفوذ ایران در منطقه بوده است. این درحالیست که ریاض باید داعش را اولویت خود قرار دهد.
نگارنده گزارش اینطور نتیجه گیری می کند: اقدامات صبورانه دفاعی و تهاجمی، توانایی های داعش را ضعیف می کند و به مرور باعث استهلاک این گروه تروریستی می شود. استراتژی محصور و محدود کردن داعش نیاز به صبوری و انعطاف پذیری آمریکا و دول غربی دارد.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.