دکتر شهرانی روانشناس در گفتوگو با
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به علل بیشفعالی کودکان اظهار داشت: بیشفعالی یک بیماری است که در اثر اختلالات مرکزی نیز در کودک به وجود می آید و علت اصلی آن مسائل ارثی و ژنتیکی و همچنین مصرف دخانیات و الکل به وسیله مادر در زمان بارداری است و این بیماری کودک، روشهای تربیتی خاص را میطلبد.
وی بیان کرد: والدین باید به این مسئله توجه داشته باشند که شیطنتها و یکسری از کارهای کودک به خاطر بیماریاش بوده و هیچگونه عمد و قصدی وجود ندارد پدر و مادرها باید انتظارات خود را نسبت به کودک بیشفعال تغییر داده و باید با او مهربانتر از بقیه فرزندان رفتار کنند.
این روانشناس با بیان اینکه کودکان بیشفعال نیاز شدیدی دارند که با دیگران صحبت کنند، افزود: والدین با کودک بیشفعال خود باید به او احترام خاصی گذاشته و به نظراتاش توجه کنند و فرامین تربیتی خود را به آرامی و به صورت غیرمستقیم به فرزند خود القا کرده تا کودک با صحبتهایشان مقابله به مثل نکنند.
شهرانی ادامه داد: والدین باید روزی 30 دقیقه به طور کامل وقت خودشان را در اختیار فرزندشان قرار داده و متناسب با سن و روحیات او رفتارهای خاصی مثل نوازش کردن، بغل کردن و بوسیدن او انجام دهند.
وی ابراز داشت: کودکان بیشفعال حواسشان خیلی سریع پرت میشود پس باید در زمان درس خواندن برای حفظ تمرکز حواس والدین در کنار کودک نشسته تا او احساس آرامش کند و هم حواسش به مسائل مختلف پرت شود.
این روانشناس در پایان گفت: کودک بیشفعال بیشتر از دیگران احساسی بوده و ممکن است در عین بازیگوش بر سر مسائل ساده و پیش پا افتادهای شروع به گریه کردن کند که در این زمان پدر و مادرها باید از او حمایت کرده و به نوازشاش بپردازند.
انتهای پیام/