وزیر بهداشت گفت: در هر 6 ثانیه یک نفر جان خود را در اثر بیماری دیابت از دست می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر هاشمی وزیر بهداشت در همایش بین المللی راهبری دیابت ایران در سالن همایش صدا و سیما ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین در خصوص میزان اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر به ویژه دیابت گفت: این همایش با مشارکت بیش از 15 کشور برگزار شده است ،بیماری‌های غیر واگیر 7 درصد علت مرگ و میر در دنیا را تشکیل می دهد که علت عمده آن بی‌تحرکی ، مصرف دخانیات و تغذیه نامناسب است . 4 گروه بیماری‌هایی که عامل اصلی مرگ و میر در جهان هستند بیماری‌های قلبی ، با 5 میلیون مرگ و میر، سرطان با 3 میلیون مرگ و میر، بیماریهای تنفسی 4 میلیون مرگ و میر، دیابت 5 میلیون مرگ و میر در سال در جهان را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: در ایران نیز بیماری‌های غیر واگیر 76 درصد کل بار بیماری را تشکیل می‌دهد که بالاترین میزان آن مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی و سوانح است. بر اساس آمار سازمان جهانی 387 میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند. یعنی از هر 12 نفر یک نفر با بیماری دیابت زندگی می کند.
 
وی در ادامه گفت: هر 6 ثانیه یک نفر به علت بیماری دیابت جان خود را از دست می‌دهند آمار شیوع دیابت در آفریقا بسیار بالا است. ایران رتبه سوم را در منطقه در ابتلا به بیماری دیابت دارد. 
تا آنجایی که 4.5 میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت هستند که 2 میلیون نفر از آنها از بیماری خود اطلاع ندارند. بیماری دیابت در طول زمان عوارض متعددی مثل بیماری های قلبی و سکته را در پی دارد.

وزیر بهداشت در خصوص عوارض بیماری دیابت در ابتلا به بیماری های دیگر گفت: افراد دیابتی دو تا سه برابر احتمال بیماری‌های قلبی را بیشتر دارند و خطر ابتلا به بیماری های چشمی در افراد دیابتی 25 برابر است.احتمال قطع عضو اندام انتهایی افراد دیابتی 15 تا 40 درصد بالا می‌رود . احتمال ابتلا به بیماری‌های کلیوی برای افراد دیابتی تا 17 برابر افزایش می‌یابد. هزینه دیابت سرسام آور است که بخش عمده‌ای از آن متوجه مردم می‌باشد.

هاشمی در خصوص اقداماتی که در زمینه کنترل بیماری‌های دیابت در کشور انجام شده است عنوان کرد: از سال 2000 میلادی تحقیقات بسیاری در خصوص بیماری دیابت در کشور با روند افزایشی در حال انجام است تا جایی که حدود 15 مقاله در این زمینه به ثبت رسیده است. البته راه طولانی در پیش داریم.  توجه به سلامت از اهداف اصلی دولت دکتر روحانی بوده است به جای طرح تحول سلامت و پوشش بیمه ای موجب گسترش امکانات در سراسر کشور و افزایش دسترسی به داروها و ایمن سازی برای ده میلیون نفر در حاشیه شهرها گردیده است. 

وی در ادامه گفت: اجرای طرح تحول سلامت به ما یادآور شده است که پیشگیری و کنترل بهتر از مداخلات درمانی پیچیده برای بخشهای مختلف است، به همین دلیل پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر را در دستور کار خود قرار داده‌ایم . 

وی در خصوص سند ملی دیابت عنوان کرد: تشکیل کارگروه و سند ملی دیابت یکی از بخشهای مهم پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر است که می‌تواند به تضمین سلامت بیماران دیابتی بیانجامد. از دوستان بیمه‌ای می‌خواهیم که به بیماران دیابتی و فشار خون به ویژه برای محرومین که در دهک‌های اول تا چهارم هستند یک پوشش بیمه‌ای کامل بدهند که قطعا موجب کاهش هزینه‌های درمان خواهد شد. هزینه‌های بیمه‌ها بی‌تردید در مقابل عوارضی که در آینده می‌تواند گریبان‌گیر بیماران شود ناچیز خواهد بود.مشکلات اجتماعی زیادی از این بیماری‌ها می‌تواند برای کشور و نظام سلامت به همراه داشته باشد. 

وی در خصوص حمایت‌های بیمه برای تامین داروی بیماران دیابتی تصریح کرد: ما باید بتوانیم وسایل تشخیصی و به ویژه داروها به صورت رایگان در اختیار این بیماران قرار گیرد. باید منابعی را به عنوان عوارض و کالاهای آسیب رسان و مواردی که موجب دیابت و چاقی مردم می‌شوند مثل نمک و بسیاری از افزودنی‌ها که منبع مهمی است که بیمه ها می‌توانند درجهت حمایت از بیماران دیابتی از آن استفاده کنند. پیشگیری و حمایت از دیابت نیازمند حمایت همه جانبه همه ذینفعان،‌مردم، دولت‌ها و بخش خصوصی می‌باشد. که هر یک سهم مشخصی در این رویداد دارند که بدون همکاری آنها نمی‌توان انتظار نتیجه قابل قبولی در برابر این بیماری هزار چهره داشته باشیم. 


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
برچسب ها: دیابت ، بیمه ، قلب ، سرطان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار