به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب دا؛ وزیر بهداشت در اولین نشست ستاد ملی فعالیتهای جهادی دانشگاهیان که صبح امروز (سه شنبه) در وزارت بهداشت برگزار شد، طی سخنانی اوایل انقلاب را فرصت بسیار مناسبی برای بروز و ظهور تفکر انقلابی و روحیه مشارکت اجتماعی مردم در قالب فعالیتهای جهادی دانست و گفت: در آن سالها مردم به صورت خودجوش و تنها با هدف کمک به انقلاب و محرومیتزدایی در اقصی نقاط کشور به میدان آمدند و با همان روحیه کار را پیش بردند.
دکتر هاشمی با اشاره اهداف تشکیل جلسه ستاد ملی فعالیتهای جهادی دانشگاهیان، اظهار داشت: قرار بر این نیست که سازمان و تشکیلات حاکمیتی جدیدی شکل بگیرد و در عمل کار خاصی انجام نپذیرد، بلکه هدف الگوگیری از فعالیتهای جهاد سازندگی در اوایل انقلاب برای ترویج فرهنگ کار جهادی و فعالیتهای جهادی بین جامعه دانشگاهی کشور است.
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه نگاه ما به فعالیتهای جهادی، نگاه محرومیتزدایی نیست، اظهار داشت: در فعالیتهای جهادی بحث بسیار مهم و بنیادی توجه به اثرات فرهنگی اینگونه فعالیتها در بین جوانان و اقشار تحصیلکرده جامعه است و ترویج و اشاعه فرهنگ کار جهادی و توجه به محرومین جامعه میتواند در راستای کادرسازی و تربیت دانشجویان و متخصصین متعهد و دردمند انجام شود.
بر اساس این گزارش، در این نشست اعضا ستاد ملی فعالیت های جهادی دانشگاهیان به نقش محوری نهادهای مردمی و تشکلها و کانونهای غیر دولتی در راستای گسترش فعالیتهای جهادی دانشگاهیان اشاره کرده و بر نقش حمایتی و تسهیلکنندگی دستگاهها و نهادهای حاکمیتی تأکید کردند.
براساس این گزارش، دکتر محمد رضا فرهانی معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت نیز ضمن تبریک هفته بسیج، عمر فعالیتهای جهادی را متناسب با عمر انقلاب اسلامی دانست و گفت: حدود دو دهه است که حرکت ارزشمند اردوهای و فعالیتهای جهادی در دانشگاهها شکل گرفته که البته تاکنون بخش اعظمی از بار هماهنگی و اجرای اینگونه فعالیتها بر عهده بسیج بوده است.
وی با اشاره به جنبههای مختلف اردوهای جهادی دانشگاهی تصریح کرد: فعالیتهای و اردوهای جهادی دانشگاهی جنبههای مختلفی نظیر جنبههای تربیتی، نشاط اجتماعی، فرهنگی و اثرات عمرانی دارد که برای عمقبخشی به اینگونه فعالیتها باید به همهجنبههای این حرکت بزرگ و اثربخش انقلابی توجه شود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت توجه جدی به فعالیتهای جهادی، اظهار داشت: تاکنون توجه بیشتر مسئولان به جنبههای تربیتی فعالیتهای جهادی معطوف بوده است و باید به دیگر جنبههای این حرکت ملی نظیر جنبههای فرهنگی و عمرانی توجه شود.
معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت با دعوت از همه دستگاهها و نهادهای کشوری برای همکاری در انسجامبخشی به فعالیتهای جهادی خاطر نشان کرد: برای عمق بخشی به اینگونه فعالیتها باید ملی فکر و بخشی و محلی عمل کنیم.
برپایه این گزارش، حسامالدین علامه مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت نیز در این نشست هدف تشکیل ستاد ملی فعالیتهای جهادی دانشگاهیان را گسترش فرهنگ جهاد و زمینهسازی برای خدمت به مستضعفین و آشنایی دانشگاهیان با شرایط سخت زندگی اقشار محروم جامعه دانست و گفت: تقویت حس نوعدوستی و مسئولیتپذیری نسبت به اقشار ضعیف جامعه ، تقویت روحیه مشارکتپذیری به همراه ارتقای سطج مهارت اجتماعی شرکتکنندگان و کمک به نهادهای اجرایی در امر خدمترسانی به اقشار محروم در شرایط اقتصاد مقاومتی از دیگر اهداف تشکیل ستاد ملی فعالیتهای جهادی دانشگاهیان است.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت تعدادکل دانشجوی علوم پزشکی شرکت کننده در اردوهای جهادی در سال گذشته را یک هزارو 263 نفر اعلام و کرد و توضیح داد: از این تعداد548 دانشجوی پسر و 715 نفر دانشجویان دختر هستند و بخش اعظمی از این اردوها توسط بسیج دانشجویی و بخشی نیز توسط معاونتهای فرهنگی و دانشجویی، کانونهای جهادی و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها انجام شده است.
علامه با اشاره تدوین آییننامه فعالیتهای جهادی دانشگاهیان در اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت، گفت: سطحبندی ستاد فعالیتهای جهادی دانشگاهیان تحت عناوین کشوری، استانی و دانشگاهی، جلب همکاری سازمانهای مرتبط با حوزه حمایت از محرومان و برنامهریزی برای تأسیس کانون دانشجویی جهادی در دانشگاههای علوم پزشکی از دیگر اقدامات انجام شده در اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت در راستای انسجامبخشی به فعالیتهای جهادی است.
در ادامه این نشست هر یک از اعضا نقطه نظرات و پیشنهادات خود را جهت ترویج فرهنگ و روحیه فعالیتهای جهادی در جامعه دانشگاهی مطرح کردند و در پایان نشست مقرر شد جلسات مستمری جهت عملیاتی شدن برنامههای مطرح شده برگزار شود.
گفتنی است «فعالیتهای جهادی دانشگاهی» به مجموعه اقدامات داوطلبانه دانشجویان و دانشگاهیان در جهت حل مسائل مادی و معنوی و بهبود شرایط زندگی ساکنین مناطق محروم گفته میشود که شاخصترین این فعالیتها و برنامهها «اردوهای جهادی» است.
شایان ذکر است در این نشست نمایندگان وزارتخانههای بهداشت، علوم، کشور، جهاد کشاورزی و نمایندگان دستگاهها و نهادهایی نظیر جهاد دانشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان بسیج دانشجویی، جهاد سازندگی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و جهاد دانشگاهی حضور داشتند و پیشنویس آییننامه فعالیتهای جهادی دانشگاهیان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/