به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، اگر اصولی پیادهروی نکنید، هرچه بیشتر پیادهروی کنید بیشتر به خود آسیب میرسانید اما چون حالت بدنتان خوب و راحت است با خود میگویید مشکلی پیش نمیآید. کن میتسن، مربی پیادهروی و تناسب اندام کمبریج میگوید: «بیشتر افرادی که پیادهروی میکنند متوجه نمیشوند که دارند اشتباه پیادهروی میکنند.
مثلاً بسیاری از افراد هنگام پیادهروی زیاد تکان میخورند یا حرکات تند و سریع انجام میدهند و یا اینکه به شدت دستان خود را باز میکنند». اگرچه ممکن است این اشتباهات کوچک به نظر آید اما در طولانی مدت اثرات مخرب آن افزایش مییابد و به شما صدمهای جدی میزند.
اینجا به شما کمک میکنیم تا درست پیادهروی کنید و 5 اشتباه رایج پیادهروی و راهحل آنها را به شما نشان میدهیم:
اشتباه اول: حالت ایستادن شما اشتباه است
بسیاری از افراد تنها به این دلیل به خود آسیب میرساند که هنگام پیادهروی صاف راه نمیروند و بدنشان خمیده است. یکی از مشکلات رایج هنگام پیادهروی این است که بدن شما خم و سرتان رو به پایین است و یا اینکه به عقب و یا جلو تکیه میدهید. در این حالات بدن خود را از حالت تعادل خارج میکنید و در پایان پیادهروی احساس کشیدگی و درد عضلانی میکنید.
راهحل: هنگام پیادهروی به بالا یا پایین نگاه نکنید و صاف بایستید و سرتان را بالا بگیرید. چانهتان را به گردنتان نزدیک نکنید (پزشکان توصیه میکنند که فاصله چانه تا گردن بین 10 تا 30 فوت باشد). دقت کنید که شانههایتان راحت باشد و شکمتان را جمع کنید. برای این کار میتوانید هر 5 دقیقه یکبار نفسی عمیق بکشید.
اشتباه دوم: حالت بدنتان به هم ریخته است
زیاد و به شدت تکان دادن دستها، گامهای بسیار بلند و کوبیدن پا به زمین همگی اشتباهات رایجی هستند که نه تنها سرعت پیادهروی شما را کم میکند بلکه صدماتی را نیز در پی دارند.
راهحل: بازوان و دستان شما باید با شما حرکت کند اما بهآرامی نه اینکه آنها را به این سو و آن سو تاپ بدهید یا با آنها به چانهتان ضربه بزنید. با این کار شما انرژی خود را تلف میکنید و باعث به هم خوردن تعادل خود میشوید. سعی کنید بازوان خود را در حالت 90 درجه قرار دهید و آرنجتان را به خودتان نزدیک نگه دارید.
اشتباه سوم: حمل کردن وسایل اشتباه با خود هنگام پیادهروی
بسیاری از افراد هنگام پیادهروی اجناس سنگینی همچون وزنههای ورزشی با خود حمل میکنند و فراموش میکنند که وسایل مهم و مورد نیاز همچون بطری آب را با خود بیاورند. حمل وسایل اضافی و غیر لازم شما را از هدف اصلی خود که پیادهروی است دور میکند.
راهحل: بر خلاف باور عموم مردم، حمل کردن وزنههای ورزشی لزوماً باعث کاهش وزن نمیشود بلکه باعث کاهش سرعت شده و ممکن است سبب آسیب به شانهها و ساعد شود. بهترین و امنترین راه برای کالری سوزاندن در پیادهروی استفاده از کولهپشتی و یا جلیقه ورزشی است. به یاد داشته باشید هنگام پیادهروی باید آب کافی به بدنتان برسد پس بطری آب را فراموش نکنید.
اشتباه چهارم: تند راه رفتن و ناگهان ایستادن
اینکه با سرعت راه میروید و یا پیادهروی تند میکنید و ناگهان میایستید و سرعت خود را کم میکنید باعث درد میشود و زمینهساز بسیاری از صدمات است. شروع و پایان پیادهروی نباید تند باشد.
راهحل: 5 دقیقه اول پیادهروی خود را به آرامی حرکت کنید و فقط قدم بزنید و خود را گرم کنید. گرم کردن قبل از پیادهروی بسیار مهم است و از صدمات جلوگیری میکند. وقتی که حس کردید به اندازه کافی گرم شدهاید به آرامی سرعت خود را افزایش دهید و شتاب بگیرید. سرد کردن در پایان هم بسیار مهم است و به این معناست که به آرامی سرعت و شتاب خود را کم کنید تا زمانی که بایستید.
اشتباه پنجم: درست انتخاب نکردن مسیر پیادهروی
برخی از افراد هیچ برنامهریزی برای مسیر و راههای پیادهروی خود نمیکنند. هم هموار بودن مسیر مهم است هم جالب و جذاب بودن آن. اینکه همیشه از یک مسیر خاص بروید مناسب نیست و شما را کسل میکند.
راهحل: مناظر اطراف و مسیر خود را تغییر دهید و سعی کنید از کنار مناظر زیبا رد شوید و از پیادهروی خود لذت ببرید. میتوانید در تورهای پیادهروی هم شرکت کنید و از آنها ایده بگیرید. پیادهروی در راهها و تپههای شیبدار نیز میتواند مفید باشد. اگر میخواهید راه و مسیر پیادهروی خود را طولانی کنید این کار را به تدریج وکمکم انجام دهید. اگر مسیر طولانی است سعی کنید طی پیادهروی چندبار استراحت کنید.
انتهای پیام/
یعنی 3 تا 9 متر؟؟؟!!!