به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ سطح زیر کشت زعفران در استان قم ۷ هکتار است که با توجه به عملکرد محصول در واحد سطح که ۳ کیلوگرم میباشد، ۲۱ کیلوگرم زعفران خالص و خشک در استان قم تولید شده است.
وکیل بیان کرد: این محصول در بخشهای خلجستان،
سلفچگان و کهک تولید میشود، و زعفران یکی از گیاهان گران قیمت است که به علت
نداشتن مخارج کاشت در صورتی که همه ساله خوب از آن مواظبت شود، سود سرشاری نصیب
زارعین میکند.
وی افزود: کاشت زعفران میتواند قشر عظیمی از زنان و
دختران روستایی را به کار گیرد و نه تنها باعث اشتغال و پر کردن اوقات فراغت آنان
میشود، بلکه میتواند از این راه کمک مؤثری به اقتصاد خانوار بنماید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان
قم عنوان کرد: زعفران گیاهی گرمسیری است و در نقاطی که آب و هوای معتدل داشته و
دارای تابستانهای گرم و خشک و آفتابی و پاییز و زمستان نسبتا ملایم دارد، به خوبی
رشد میکند، که پیاز زعفران تابستان
فعالیت ندارد، دوره بیداری و فعالیت آن از آبان تا اردیبهشت است و با شروع فصل
گرما برگهایش زرد شده و میخشکد و پیاز به خواب میرود پس اراضی با بافت خاک سبک
نیزجای مناسبی برای کشت زعفران است.
در پایان خاطر نشان کرد: از مردادماه تا مهرماه میتوان
به کشت زعفران اقدام کرد، پس از کاشت غده زعفران در زمین به مدت ۷ ـ ۴ و در بعضی مناطق تا ۱۰ سال باقی مانده و محصول میدهد.
انتهای پیام/س