به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد: به دنبال سقوط جنگنده روس، ترکیه و روسیه هر کدام دیگری را مسئول این حادثه می دانند. از طرف دیگر، مسکو به تحریم اقتصادی ترکیه روی آورده است و "دیمیتری مدودوف،" نخست وزیر روسیه از تصمیم این کشور برای تحریم واردات از ترکیه، لغو طرح های اقتصادی مشترک و همچنین محدود کردن مبادلات مالی با ترکیه خبر داد.
سختگیری ها در خصوص واردات غذا از ترکیه شدت یافته است. سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده روسیه نیز اعلام کرد برخی کالاهای ساخت ترکیه از قفسه های فروشگاه های روسیه جمع شده است.
تلافی جویی روسیه در زمینه اقتصادی، مقامات آنکارا را واداشته است تا از بروز خسارات بیشتر جلوگیری کنند. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز دیدار با همتای روس خود ولادیمر پوتین را برای کاستن از تنش ها بین دو کشور خواستار شد.
خبرنگار این شبکه از مسکو گزارش داد دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه دیروز از وزرای هیأت دولت این کشور خواست تا چهل و هشت ساعت آینده، فهرستی از منافع ترکیه در روسیه تهیه کنند تا پروژه ها، شرکت ها و صنایعی که ترکیه در آنها مشارکت دارد، مشخص شود. بدین ترتیب، وزرای روسیه احتمالاً فردا (شنبه) با مدودف دیدار خواهند داشت تا پیشنهادهای خود را در زمینه تحریم های اقتصادی علیه ترکیه مطرح کنند.
از آنجایی که روسیه یکی از بزرگترین شرکای تجاری ترکیه است، اهرم های اقتصادی بسیاری علیه این کشور در اختیار دارد؛ فرضاً سه میلیون و دویست هزار نفر از شهروندان روسیه پارسال در تعطیلات خود به ترکیه سفر کردند. اما اتحادیه تورهای گردشگری روسیه هم اینک به شهروندان این کشور توصیه کرده است که دیگر به ترکیه سفر نکنند. وزارت خارجه روسیه نیز خطر تروریسم در ترکیه را جدی دانست و از شهروندان روسیه خواست به ترکیه سفر نکنند. این مسئله می تواند آثار زیانباری برای صنعت گردشگری ترکیه داشته باشد.
مناقشه های اخیر ترکیه و روسیه همچنین می تواند بر طرح احداث خط لوله گاز برای انتقال گاز روسیه به اروپا از طریق ترکیه، اثر بگذارد. ترکیه همچنین پنجاه و هفت درصد از گاز طبیعی مورد نیاز خود را از روسیه تأمین می کند. بدین ترتیب، ممکن است انتقال گاز روسیه به ترکیه متوقف شود یا مسکو، قیمت گاز صادراتی خود را برای ترکیه افزایش دهد.
خبرنگار سی ان ان همچنین درباره استقرار سامانه موشکی اس-400 روسیه در سوریه گفت این پیشرفته ترین موشک های زمین به هوای روسیه است که می تواند به اهداف در فاصله ششصد کیلومتری اصابت کند. موشک های اس-400 همچنین توانایی آن را دارد که چیزی حدود هشتاد هدف را همزمان از بین ببرد. سامانه موشک های دوربرد اس-400 هم اکنون به لاذقیه سوریه منتقل شده است. اگر این سامانه موشکی آنجا مستقر شود، آنگاه روسیه قادر است حریم هوایی را بر فراز شرق مدیترانه، مرزهای ترکیه و بخش های وسیعی از سوریه کنترل کند. بنابراین اگر روسیه تصمیم داشته باشد این حریم هوایی را به روی دیگران ببندد، می تواند چنین کاری کند.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.