حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امید صباغنو شاعر جوان، از سال 1376 به صورت جدی وارد عرصه شعر شده است که از جمله آثار او میتوان به «تاریخ بی حضور تو یعنی دروغ محض»، «میمیرم اگر روی دلم پا بگذاری» اشاره کرد.
در ادامه گفتگوی ما را با این شاعر جوان میخوانید:
*جناب صباغنو؛ از کی شروع به نوشتن کردید؟
اوایل دوره راهنمایی؛ اما به طور جدی از اواسط دبیرستان نوشتم. به دلیل اینکه زبان شعریام زبان کهن بود تا سال 76 اثری چاپ نکردم، اما از سال 76 زبان شعریام به زبان شعر امروز تغییر کرد و از اشعارم در کتابهایم استفاده کردم.
*بهترین کتابهایی که در حوزه شعر مطالعه کردید؟
کتاب «موسیقی شعر» دکتر شفیعی کدکنی یک کتاب مرجع در این حوزه است؛ اما از شخص خاصی نمیتوانم نام ببرم.
*جایگزین شدن نشر الکترونیک به جای نشر کاغذی امر پسندیدهای است؟
شاید برای کسانی که حامی محیط زیست هستند کار جالبی باشد؛ اما نظر شخصی من این است چیزی که ما را شیفته مطالعه میکند، لمس کتاب است. حس و حالی که در لمس کاغذ و جلد کتاب است، هیچگاه در ارتباط با نشر الکترونیک صورت نمیگیرد و حذف نشر کاغذی امر پسندیدهای نیست؛ اما این دو میتوانند در کنار هم فعالیت کنند.
* یک توصیه برای بالا بردن سرانه مطالعه برای ما بگویید؟
سعی کنیم از فضای مجازی فاصله بگیریم و به فضای حقیقی برگردیم. آنقدر در فضای مجازی غرق نباشیم که از کتاب خواندن فاصله بگیریم زیرا کتاب مثل همان مادر بزرگ و پدر بزرگهایمان است که ما حق فراموشیشان را نداریم.
*نظر شما راجع به برگزاری مراسمهای مرتبط با شعر چیست؟
هر جمعی که از یک نفر بیشتر شود و برای تجلی شعر باشد، مؤثر است؛ اما یکسری از این جلسات هستند که درست هدایت نمیشوند. این جلسات کمی ضربهزننده هستند.
*ورود شعرای نوپا به عرصه شعر را چگونه ارزیابی میکنید؟
مشکل آنجایی است که ما یک اتفاقی به نام «تب» داریم. در حال حاضر با ورود فضای مجازی تب نویسندگی داغ شده است، اما مشکل اینجاست کسی که وارد میشود، فقط پیچش مو را میبیند نه خود مو. باید سعی کنند در جلسات و مطالعههایی که دارند، ذهن خود را تقویت کنند و از کسانی که در این حوزه قدیمیترند، کمک بگیرند.
*در حال حاضر کتابی در دست نگارش دارید؟
یک مجموعه رباعی عاشقانه با نام «تا آمدن تو عشق بازی تعطیل» که از دریچه نشر «شانی» وارد بازار کتاب میشود.
*به عنوان سؤال آخر؛ آینده ادبیات را چگونه پیشبینی میکنید؟
در حال حاضر نمیتوان حرفی زد؛ زیرا زمان تعیینکننده همه چیز است اما در نسل جدید (دهه 60 و 70) استعدادهای خوبی میتوان پیدا کرد که وقتی کارهایشان را میخوانیم، میتوانیم به عمق مطالعه و ذهن پربارشان پی ببریم.
گفتگو از: سعیده سادات احمدی
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/