به گزارش خبرنگار سایر حوزههای گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان داشتن تناسب اندام باعث شده تا گرایش به ورزش بیشتر شود و در این میان استفاده ازحلقه لاغری یا هولاهوپ به دلیل اینکه یکی از شاد ترین روش های تمرینی است، روز به روز رو به افزایش است. تا جاییکه امروزه در بسیاری از باشگاه های ورزشی بخصوص باشگاه های ویژه بانوان و کلاس های ایروبیک در کنار سایر تمرینات از حلقه لاغری برای رسیدن به بدنی خوش فرم، شکمی صاف و سلامت عمومی بدن استفاده می شود.
در کمترین زمان به تناسب اندام برسید
بر اساس گزارش انجمن ورزش آمریکا یک ساعت ورزش با حلقه لاغری حدود ۴۰۰ کیلوکالری انرژی مصرف می کند. این مقدار مصرف انرژی اگر در حین تمرین با حلقه هولاهوپ، اندام های فوقانی و تحتانی هم مشغول انجام تمرین باشند، می تواند به بالای ۶۰۰ کیلوکالری برسد.
بسیاری از مربیان و کارشناسان علم تمرین معتقدند که هولاهوپ راهی سریع برای سوزاندن کالری و خوشاندام شدن است. به گزارش ریدرز دایجست، استفاده از حلقه هولاهوپ برای افرادی که میخواهند در کمترین زمان نتیجه بهتری به دست بیاورند، بسیار موثر است. این فعالیت بدنی در تقویت ماهیچه ها و سوزاندن چربی بهطور چشمگیری موثر است. به گفته یک کارشناس ورزشی در عرض دو ماه با انجام این ورزش افراد موفق شدهاند به میزان دو سایز چربی کم کنند.
تاثیر حلقه لاغری بیشتر بر کدام نواحی بدن است؟
تحقیقات نشان می دهند که تمرین با حلقه لاغری یا هولاهوپ یک تمرین کامل برای کل بدن است ، که باعث از بین رفتن چربی های احشایی بدن می شود، چربی های که بسیار سخت از بین می روند و برای سلامت قلب و عروق ضرر دارند. همچنین این حلقه قاتل چربی های شکم است که باعث تراشیده شدن کمر و تقویت عضلات شکم می شود.
همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده تمرین با این حلقه لاغری حدود ۳۰ عضله از بدن را به کار می گیرد. عضلات نواحی شکم، مایل شکمی، کمر، باسن، ران ها، اندام های فوقانی و تحتانی را بکار می گیرد.
تأثیر حلقه لاغری بر سلامت قلب
بر اساس نتیجه یک مطالعه در سال ۲۰۰۹، تنها ۸ دقیقه ورزش با حلقه هولاهوپ یکی از بهترین برنامه های تمرینی برای سلامت سیستم قلب محسوب می شود که باعث مصرف انرژی حدود ۵ کیلوکالری یا حدود ۶٫۲۵ کیلوکالری در هر دقیقه می شود. بر اساس گزارش یک تحقیق دیگر، ورزش هولاهوپ باعث مصرف ۲۱۰ کیلوکالری در ۲۰ دقیقه می شود.
همچنین ورزش با حلقه لاغری منجر به افزایش ضربان قلب و در نهایت با افزایش کارکرد قلب باعث سلامت قلب نیز می شود.۲۰ دقیقه تمرین روزانه با حلقه هولاهوپ، یک تمرین متوسط تا شدید به حساب می آید که برای توسعه و حفظ سلامتی برای همه افراد توصیه می شود.
افزایش قدرت و انعطاف با حلقه هولاهوپ
از آنجایی که این تمرین نیازمند حرکت و چرخش در ستون فقرات است در صورت تداوم در تمرینات باعث افزایش قدرت و انعطاف پذیری در ستون فقرات می گردد و همچنین این قسمت ها از بدن نیز در مقابل آسیب های ورزشی مقاوم می گردد. همچنین باعث افزایش هماهنگی های چشم با سایر اندام ها می شود. نیاز این ورزش به هماهنگی عصبی عضلانی باعث به چالش کشیدن سیستم عصبی و مغز همانند سیستم عضلانی برای اجرایی زیبا و بدون نقص می شود.
مزایای استفاده از هولا هوپ :
1 - استفاده از هولا هوپ نیاز به زمان و مکان خاصی ندارد،حتی در خانه و در بین کارهای روزمره میتوان آن را انجام داد.
2 – چرخاندن حلقه هولاهوپ دور کمر باعث تقویت عضلات شکم، ران، پشت و پاها میشود.
3 - چرخاندن حلقه هولاهوپ دور کمر به سوختن چربی در اطراف شکم و پهلوها کمک میکند.
4 - چرخاندن حلقه هولاهوپ دور بازو باعث تقویت عضلات شانه، سرشانه و بازوها میشود.
روش های مختلف تمرین کردن با هولاهوپ
تمرینات متعدد و مفرحی با حلقه هولاهوپ با دست، پا و کمر برای تقویت کل بدن و چربی سوزی وجود دارند. برای شروع ورزش با حلقه لاغری بهتر است از تمرین اصلی و اساسی هولاهوپ یعنی چرخش دور کمر شروع کنید. بعد از فرا گرفتن این تکنیک و احساس راحتی در انجام آن، قدم بعدی انجام حرکات پیچیده تر و ترکیبی است که تمامی بدن را بکار می گیرد.
۱- چرخش دور کمر
حلقه را در قسمت پایینی کمر با دو دست نگه دارید، دست ها باید مقابل یکدیگر در دو طرف حلقه باشند. حلقه را به قسمت پایینی کمر بچسپانید و پاها باید به اندازه عرض لگن باز باشند. پای چپ کمی جلوتر از پای راست و زانوها نیز کمی خم باشند.
با دست ها، موافق عقربه های ساعت چرخشی به حلقه بدهید و همزمان با چرخش حلقه، کمر را به سادگی بچرخانید تا حلقه به چرخش خود ادامه دهد. اگر در ابتدا چرخش حلقه برای شما سخت است سعی کنید حین چرخش حلقه، وزن بدن را بین پای جلو و عقب تعویض کنید.
۲- چرخش طرفی کمر
در حالی که اندازه پاها از اندازه شانه بیشتر است، بایستید و پاها را مقابل هم و در یک راستا قرار دهید. همانند تمرین قبل حلقه را بچرخانید با این تفاوت که حین چرخش، کمر را موافق حلقه به چپ و راست حرکت دهید.عضلات شکم سفت، شانه ها و سینه بالا باشند. هرچه قدرت چرخش بیشتر باشد سرعت چرخش بیشتر می شود.
۳- چرخش ۳۶۰ درجه
ابتدا برای یادگیری این حرکت ترکیبی، سعی کنید حرکت را بدون حلقه انجام دهید تا به خوبی آن را یاد بگیرید. برای انجام حرکت پای چپ را محکم روی زمین قرار دهید، به هیچ عنوان پای چپ نباید حرکت کند. پای راست را از زمین بلند کنید و بدون اینکه پای آن را زمین بگذارید، ۳۶۰ درجه دور خود بچرخانید. پای چپ به عنوان محور چرخش عمل می کند.
بعد از یادگیری حرکت، حلقه را دور کمر بگیرید و موافق عقربه های ساعت چرخشی قوی به حلقه بدهید. وقتی حلقه موازی زمین می چرخد، پای چپ حمایت کامل بدن را برعهده می گیرد و با پای راست چرخش را انجام دهید. بعد از اتمام چرخش به وضعیت اول برگردید و آماده برای چرخش بعدی باشید. اگر در ابتدا چرخش ۳۶۰ درجه برای شما سخت است می توانید، چرخش ۱۸۰ درجه را تمرین کرده و بعد از یادگیری چرخش کامل را تمرین کنید.
۴- قدم زدن : ابتدا چرخش ساده دور کمر را انجام دهید. هنگام چرخش حلقه موازی با زمین، سعی کنید یک قدم کوچک به جلو بردارید. بعد از مدتی از انجام این تمرین سعی کنید قدم های بلند تر و سریع تر بردارید.
5-این حلقه را می توان برای تقویت عضلات بازو و سرشانه نیز استفاده کرد. به طوری که حلقه را دور بازوها بچرخانید.
انواع حلقه هولاهوپ
۱- حلقه هولاهوپ وزنی که برای افزایش قدرت و استقامت عضلات بدن و برای ورزشکاران حرفه ای توصیه می شود.
۲- حلقه های هولاهوپ ساده و بدون وزن که برای افراد مبتدی مناسب است. قطر دایره حدود ۱۰۱ سانتی متر برای کمر و حدود ۹۰ الی ۱۰۰ سانتی متر برای اندام های فوقانی و تحتانی مناسب است.
توصیه های مهم در استفاده از هولاهوپ
هرگز از سه بار در روز و هربار 15 دقیقه مداوم بیشتر استفاده نکنید.در زمان بارداری,ناراحتی در ستون فقرات و هر نوع آسیبهای دیگر بدن از حلقه استفاده نکنید.در فاصله یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا از تمرین خودداری نمایید.
توجه کنید که در روزهای ابتدایی استفاده از هولاهوپ ممکن است با کبودی بدن مواجه شوید و احساس ناراحتی داشته باشید، که این واکنش طبیعی بدن در برابر تمام تمرینات ورزشی در صورتی رخ می دهد که هفته اول بیشتر از دستورالعمل استفاده کنید. بهتر است تا میزان استفاده را پله پله زیاد کرده و برای لاغری عجله زیاد نداشته باشید. پس اگربه صورت اصولی ازآن استفاده شود جای هیچ نگرانی نیست.
(طیبه خزاعلی)