نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران با اشاره به اینکه نگاه حاکمیتی به بخش صادرات سبب از دست دادن بازارهای صادراتی شده است گفت: هم‌اکنون زیرساختهای صادراتی از جمله در حمل و نقل و غیره فراهم نیست.

بهرام شکوری نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید براینکه باید نگاه صادراتی در کشور تقویت شود اظهار داشت:‌ هم‌اکنون قیمت سنگ آهن در جهان کاهش یافته و تقاضای این محصول پایین آمده است اگر نگاه صادراتی در کشور صورت گیرد عرصه برای حضور بیشتر در بازارهای جهانی فراهم می‌شود.

وی تاکید کرد: به دلیل نبود نگاه صادراتی در کشور ما سهم خود را در بازار از دست داده‌ایم این در حالیست که اکثر شرکتهای خارجی علاوه بر افزایش تولید صادرات خود را ارتقا داده‌اند. بنابراین عامل اصلی آن کاهش قیمت تمام شده است.

شکوری افزود: در کشور ما نگاه حاکمیتی به صادرات نیست همچنین زیرساختها صادراتی وجود ندارد در حالیکه توسعه زیرساختها باید توسط مسولان دولتی ایجاد شود.

 نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه سنگ‌آهن و سایر کالاهای دیگر ما از دم  کارخانه معادن نسبت به دنیا  از نظر قیمت مزیتهایی داریم  اما وقتی که می‌خواهیم کالا را به بازارهای صادراتی  برسانیم قیمت آنچنان بالاست که صرفه اقتصادی ندارد چرا که در بخش حمل و نقل زیرساختها فراهم نیست. بنادر ما ظرفیت مناسب برای صادرات ندارد. به عنوان نمونه هزینه حمل و نقل کالا اگربا 12دلار به مقصد چین باشد در دنیا 2دلار است طبیعی است اگر این نگاه را نداشته باشیم تمام صنایع و معادن ما در بخش صادرات محکوم به فناست.

نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران همچنین با انتقاد از ضعف زیرساختها در حوزه معدن کشور عنوان کرد: ضعف زیرساختها در کشور باعث شده تا هزینه تمام شده تولید در بخش معدن کشور افزایش یابد و در شرایط قیمت های پایین امکان صادرات برای مواد معدنی کشور وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر خصوصی سازی های انجام شده در کشور در واقع مزایده فروشی بوده است، اظهار کرد: متاسفانه در بخش معدن کشور استراتژی ها برخی از بخشها نوشته نشده و یا اگر نوشته شده، عاری از اشکال نبوده و یا بعضا اجرا نشده است.

شکوری تاکید کرد: تخصیص بسته حمایتی برای صنایع نقش مسکن را دارد آنچه که درمان صنایع و صادرات کشور است ایجاد زیرساختهای مناسب برای این بخش می‌باشد بنابراین یکی از مشکلات کشور نگاه حاکمیتی دولت به این صنایع است هم‌اکنون بیش از 80 درصد سهام دولتی و کمتر از 20درصد خصوصی است.
 
وی افزود: یکی از الزامات اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور استفاده از پتانسیل های داخلی و ایجاد مزیت برای کشور است.
 
نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران خاطرنشان کرد: همیشه دولت شعارهایی مبنی بر کوچک‌سازی دولت می‌دهددر حالیکه بدنه دولت روزبه‌روز بزرگ می‌شود بنابراین واگذاریهایی که تا به امروز تحت عنوان خصوصی‌سازی صورت گرفته نزدیک 133 هزار میلیارد تومان بوده به طوریکه نزدیک 600 هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی است.
 
وی تاکید کرد: در پهنه های اکتشافی عمدتا خصولتی ها وارد شده اند و فعالیت در این حوزه متاسفانه چندان شفاف و روشن نیست.
 
به گفته شکوری تا سال 1404 کشور نیاز به بیش از 14 هزار کیلومتر خط ریلی به منظور جابه جایی بار دارد اما متاسفانه نرخ رشد کشور در این حوزه بسیار ضعیف است. در توسعه برق نیز باید سالانه نرخ رشد 23 درصدی را نیاز داریم اما متاسفانه این نرخ هم اکنون تنها 6 درصد است.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: تولید ، سنگ ، آهن ، صادرات ، قیمت ، اقتصاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار