به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، در جریان این ماجرا حدود 300 نفر از اهالی یک روستای کامبوج به دلیل استفاده از سوزن آلوده به ویروس 'اچ.ای.وی' آلوده شدند و چند نفر نیز بعد از ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند.
سیستم بهداشت و درمان کامبوج به دلیل فقر با کمبود بودجه روبرو است و بسیاری از پزشکان تجربی و یا بدون مجوز به درمان مردم می پردازند.
تارنمای روزنامه 'پنوم پن پست' روز پنجشنبه اعلام کرد 'یم چریم' پزشک 56 ساله بدون مجوز حدود دو دهه در این منطقه کامبوج فعالیت می کرده است و هنگام قرائت حکم دادگاه حدود 30 پلیس در خارج از دادگاه برای ایجاد امنیت در صورت واکنش مردم حضور داشتند.
علاوه بر 25 سال زندان، قاضی دستور داد پزشک متخلف به هر فردی که تحت تاثیر ویروس 'اچ.ای.وی' قرار گرفته است بین دو میلیون تا 12 میلیون 'ریل' (500 تا سه هزار دلار) غرامت پرداخت کند و دولت نیز 5 میلیون ریل (حدود یکهزار و 400 دلار) غرامت می گیرد.
متهم در دادگاه گفت که سوء نیتی نداشته و بدنبال درمان بیماران فقیر بوده است.
پس از آلوده شدن حدود 300 کامبوجی به ویروس نقص ایمنی انسانی (اچ.ای.وی) بدنبال این ماجرا، دولت خود را متعهد به سرکوب پزشکان بدون مجوز کرد.
وزارت بهداشت کامبوج اعلام کرده است حدود چهار هزار ارائه دهنده غیرقانونی خدمات سلامت همچنان در این کشور فعالند.
آمار بانک جهانی نشان می دهد کامبوج یکی از فقیرترین کشورهای آسیا است و به ازای هر 100 هزار نفر 0.2 پزشک وجود دارد که همتراز افغانستان است.
اما کامبوج از جمله کشورهایی است که توانسته تلاش قابل توجهی برای کنترل اچ.آی.وی انجام دهد. مقامات کنترل اچ.آی.وی در کامبوج پیش از این اعلام کردند که شیوع اچ.آی.وی در بین افراد 15 تا 49 سال در سال 2013 حدود شش دهم درصد بوده است که این رقم در سال 2014 میلادی به چهار دهم درصد کاهش یافته است.
کامبوج 15 میلیون نفر جمعیت دارد و در حال حاضر حدود 73 هزار بیمار مبتلا به ایدز در این کشور زندگی می کنند. دولت کامبوج درصدد است میزان ابتلا به این ویروس را تا سال 2020 به صفر برساند.
منبع:ایرنا
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/