به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به فرا رسیدن زمان برداشت و ذخیره مرکبات رعایت مسائل فنی و بهداشتی به منظور پیشگیری از خسارت های احتمالی ناشی از بیماری های انباری میوه، باغدارن به توصیه های کمیته پیش آگاهی و شبکه مراقبت مرکبات توجه کنند.
عبدالرحمن زاغی افزود: میوه هایی برای ذخیره سازی و نگهداری در انبار مناسب است که عملیات به باغی مانند آبیاری، تغذیه و مبارزه با عوامل خسارت زای گیاهی در آن باغات به خوبی رعایت شده باشد.
به گفته وی به باغداران توصیه می شود میوه های برداشت شده از ارتفاع 80 سانتی متر بالاتر از کف باغ برای نگهداری و ذخیره سازی در انبار انتخاب شوند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: باغداران باید میوه های آسیب دیده ناشی از صدمات مکانیکی، تگرگ، حلزون و دیگر خسارت های مشابه را از میوه های سالم جداسازی کنند.
زاغی افزود: ضدعفونی جعبه ها و انبار قبل از ذخیره سازی و ضدعفونی میوه ها با سموم قارچ کش که از سوی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاه پزشکی توصیه می شود بلافاصله بعد از برداشت انجام شود و پس از هوادهی و خشک شدن میوه ها نسبت به بسته بندی اقدام شود.
وی یادآو شد: نصب تهویه در قسمت شمالی و جنوبی انبار برای خروج گازهای تولید شده و ورود هوای خنک در شب برای جلوگیری از رشد و توسعه قارچ های انباری بسیار موثر است.
با بیان اینکه مدیریت در تنظیم دما و رطوبت انبار برای حفظ کیفیت میوه ها به باغداران توصیه می شود، گفت: بازدید دوره ای حداقل دو هفته یک بار از میوه های انبار شده برای بررسی وضعیت سلامت میوه ها ضروری است.
انتهای پیام/ب