به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ پور فتح اله در این دیداردر مورد درآمدهای سازمان انتقال خون گفت: به همت سازمان برنامه و بودجه ردیف مستقلی تحت عنوان توانمندسازی نیروی انسانی در بودجه سازمان انتقال خون قرارمی گیرد که بودجه آن از محل درآمدهای اختصاصی سازمان تأمین شده و از محل این درآمد ، آموزش پرسنل، توسعه مراکز انتقال خون، و وضعیت رفاهی کارکنان سرعت چشمگیری خواهد گرفت.
وی در مورد هیات امنایی شدن سازمان گفت: این مسئله به زودی حل خواهد شد و ضرایب پرداختی کارمندان انتقال خون مشابه دانشگاه می شود و در کنار ردیف توانمندی سازی به ارتقاء وضعیت دریافتی های پرسنل کمک می کند.
مدیر عامل سازمان انتقال خون در حضور مسئولان انتقال خون خراسان رضوی به بیان مسائل مهم انتقال خون در چهار محور ارتباطات درون سازمانی، سامان دهی پلاسما و طرح های پایلوت در استان ها ، چشم انداز مسائل مالی و اداری و تعرفه گذاری خدمات و تأثیر آن در کیفیت فرآورده های خونی پرداخت.
پورفتح ا.. در بخشی از سخنان خود یکی از نگرانی های استفاده از پلاسمای غیرایرانی را تغییر جغرافیایی بیماریها دانست که با استفاده از پلاسمای ایرانی این نگرانی رفع می شود.
وی افزود: باید به هدف تهیه 200هزار لیتر ریکاور پلاسما در سال دست یابیم که برای نیل به این هدف اقدامات گسترده ای چون اصلاح قیمتها، خرید ماشینهای یخچال دار جدید و تجهیز سردخانه ها انجام شده است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: اکنون زمان مناسبی است که سازمان انتقال خون در عرصه پلاسما فرزیس صنعتی وارد عمل شود، و بتوانیم با تولید 200 هزار لیتر پلاسمای بازیافته شده از خون اهدایی و200هزار لیتر پلاسمای اهدایی به روش فرزیس در این زمینه به خودکفایی برسیم.
به گفته دکتر پورفتح اله سال گذشته کمبود ی در زمینه خون مشاهده نشده است و این ظرفیت می بایست حفظ شود.
وی با تاکید بر مدیریت خون بیمار گفت: در این صورت می توان در مورد 25درصد از خونی که توسط اهداکنندگان بار اول دارای ریسک بالا به دست می آید با احتیاط بیشتری عمل کرد.
مدیر عامل سازمان انتقال خون از اجرای طرح پایلوت در کردستان خبر داد و افزود: در این طرح آزمایشی از 27 هزار اهداکننده 7 هزار نفر بار اولی هستند که برای این گروه در مراجعه اول تنها آزمایش های مربوط انجام می شود و با گذشت 3 ماه واطمینان از آزمایش های منفی از ایشان دعوت به اهدا خون می شود و این گروه به اهداکنندگان باسابقه و سپس مستمر تبدیل می شوند.
پورفتح الله همچنین در خصوص اجرای مدلی دیگردر اردبیل گفت که با استفاده از تست NAT و استفاده از گلبول قرمز اهداکننده به عنوان ذخیره بحرانی اجرا می شود.
از دیگر پروژه های آزمایشی که دکتر پورفتح اله به آن اشاره داشت پروژه پلاسما فرزیس تولیدی در شیراز بود که در آن اهداکنندگان بار اول پلاسما اهدا می کردند و در دفعات بعدی در مورد انتخاب نوع اهدای خودشان تصمیم گیری می کردند.
این شیوه ها ضمن تضمین سلامتی خون اهدایی به انتخاب بهترین روش برای کم کردن ریسک اهدای بار اول کمک می کند.دکتر پورفتح اله در آخرین محور از صحبتهای خود به بحث چرخه اقتصادی انتقال خون و حمایت بیمه از 14 خدمت تعرفه گذاری شده انتقال خون پرداخت.
وی در ارتباط با چهارخدمت تولید گلبول قرمز فشرده، پلاکت، پلاسما و کرایو پرسی پیتیت اظهار کرد: هر چهار خدمت به شیوه تولید کنونی مربوط به تولید نسل قدیم فراورده های خونی بوده و امروز در کشورهای پیشرو در عرصه علم انتقال خون این محصولات بدین شکل تولید نمی شود.
مدیر عامل سازمان انتقال خون افزود: فیلتر کردن گلبول سفید خون در کنار تخت بیمار اکنون منسوخ شده است و ما نیز به دنبال جایگزین کردن روش فیلتر کردن خون قبل از تولید فرآورده هستیم.
وی یکی از فواید مدیریت مصرف خون بیمار و اقتصادی شدن انتقال خون را کاربردی شدن جانشین های پلاسما دانست که در داخل کشور تولید می شود و می تواند 13میلیون دلارصرفه جویی ارزی برای کشور به همراه داشته باشد.
پور فتح اله استفاده از راندوم پلاکت را در طب پیشرفته منسوخ دانست و پولد پلاکت فاقد لوکوسیت( گلبول سفید) را جایگزین مطمئن آن عنوان کرد که متأسفانه در حال حاضر در سازمان به علت مشکلات مالی تولید نمی شود و این خدمت مزایای زیادی برای بیماران به همراه دارد.
وی یکی از محصولات جدیدی که با تعرفه گذاری امکان تولید آن وجود دارد را استفاده از خونهای CMV منفی(CMV یکی ویروسهایی است که امکان انتقال آن از طریق خون وجود دارد) که پیدا کردن 10درصد افراد CMV منفی و اسکرین این افراد جزء موارد پرهزینه است و سالانه چندین نوزاد نارس در بیمارستان ها به علت در دسترس نبودن خون CMV منفی جان خود را از دست می دهند و تولید این محصول باعث می شود شاخص ارتقاء سلامت نوزادان بالا برود. وی با بیان این که تحت پوشش بیمه قرار گرفتن محصول پلاکت فرزیس علاوه براینکه پرداختی از جیب بیماران را به شدت کاهش داده به کیفیت ارائه خدمات بهتر به بیماران وابسته به پلاکت نیز بسیار کمک کرده است گفت:
کلیه خدمات تعرفه گذاری شده نه تنها هزینه بیمه ها را افزایش نمی دهد بلکه برای بیمه ها خلق ثروت می کند.
مدیر عامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: بیمه ها با وارد شدن به مدیریت مصرف خون علاوه بر نقش موثر در ارائه خدمات با کیفیت بالا باعث کاهش 2/1 تخت روز بستری بیمارستانی می شوند و تمامی این موارد مشروط به تعامل فی مابین است.
در انتها دکتر پورفتح اله گفت :در نظام سلامت همه چرخه ها اقتصادی شده و تمامی ارکان نظام سلامت باید دارای سیاست یکسان باشند وی تاکید کرد: باید اهداکنندگان ما در جریان باشند که خون اهداکنندگان قیمت گذاری نشده بلکه پروسه تولید فراورده و خدمات مربوطه تعرفه گذاری شده است.
انتهای پیام/س