دکتر استقامتی فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آسیبپذیری نوزادان نسبت به عفونتها، گفت: جای راهنماهای اجرایی در کشور ما به ویژه در بیمارستانها خالی است. گاهی بیمارستانها با اپیدمیهای عفونی مواجه میشوند. بنابراین به استراتژیهای خاصی نیاز داریم. به علت آسیبپذیری بالای نوزادان نسبت به عفونتهای بیمارستانی این مسئله بسیار حائز اهمیت است. در دورهی نوزادی به علت سیستم ایمنی ضعیف پوست او میتواند محل ورود بسیاری از عفونتها به بدن وی شود که میتواند موجب بروز عفونتهای ثانویه در نوزاد گردد، از طرفی مصرف آنتیبیوتیک بیرویه نیز خود میتواند عفونتهای جدیدی را برای وی به دنبال داشته باشد.
وی افزود: کاهش تماسها با نوزاد اولین گام برای کاهش عفونتها در دوره نوزادی است. همچنین باید جایگاه استفاده از داروها را بشناسیم. شست و شوی دستها میتواند درصدی از ابتلا به عفونتها را در بیمار کاهش دهد که برای این منظور میتوانیم از آب و صابون و یا شویندههای دست استفاده کنیم، که این شویندهها حاوی الکل میباشد و باید در دسترس بیمار قرار داشته باشد و یا پزشک و پرستار باید یک ژل ضدعفونی کننده را به همراه داشته باشد.
وی در خصوص کنترل عفونتها در نوزادان با استفاده از شیر مادر گفت: اگر ما تکنیک مناسب را نداشته باشیم میزان عفونتها را افزایش میدهیم. تغذیه با شیر مادر در زمان بستری نوزاد میتواند سیستم ایمنی او را تقویت کند و در مقابل عفونتها مقاوم نماید. همچنین بتادین برای ضدعفونی محل زخم و دستکاری برای نوزاد مناسب است.
وی در خصوص میزان آمادگی نوزادان به بستری بیمارستان عنوان کرد: 9 تا 12 درصد نوزادان زیر 1500 گرم و 9/0 درصد نوزادان زیر 1000 گرم آمادگی بستری در بیمارستان را ندارند که در 45 درصد موجب مرگ آن ها میگردد. ماساژ پوست نوزاد با روغنهای گیاهی تا 40 درصد از ابتلای نوزاد به عفونت در بیمارستان جلوگیری میکند. باید برای مصرف آنتیبیوتیک آموزش و محدودیت داشته باشیم و به طور مداوم به آن نظارت صورت گیرد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/