به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ؛ حجتالاسلام حمید پارسانیا صبح امروز در نشستی مطبوعاتی که در محل شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، بیان کرد:این همایش روز پنجشنبه 26 آذر ماه سال جاری برگزار میشود.
وی مکان برگزاری همایش را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: این همایش در آستانه سالروز وحدت حوزه و دانشگاه در پژوهشگاه علوم وحیانی معارج واقع در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء برگزار خواهد شد.
رییس شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه فعالیت این شورا فعالیتی تخصصی است، گفت: جایگاه این شورا اقتضا میکند تا در زمینههای فرهنگی فعالیت مستمر و چشمگیری داشته باشد و برگزاری این همایش نیز در همین راستا صورت گرفته است.
پارسانیا با ابراز اینکه دیدگاه شورای تخصصی حوزه به فرهنگ دیدگاهی دینی است، بیان کرد: این شورا نسبت میان دین و نظریههای فرهنگی، دین و فرهنگ و مطالعه دین در چارچوب نظریات فرهنگی را بررسی میکند و مد نظر دارد.
وی ادامه داد: این همایش مباحث نظری فرهنگ را مورد تأمل قرار داده و با نظر به زمینههای معرفتی و علمی درون حوزههای علمیه تکوین و تدوین نظریات علمی و بومی را در پی خواهد داشت.
دبیر علمی نخستین همایش دین و نظریه فرهنگی گفت: فعال کردن توانمندیهای معرفتی، فلسفی، کلامی و فقهی درون حوزهها در تعامل با ادبیات شکل گرفته در حوزه نظریههای فرهنگی از ثمرات این همایش خواهد بود.
پارسانیا در ادامه با اشاره به اینکه بیش از 17 پیشهمایش تاکنون برگزار شده است، افزود: این پیشهمایشها در مراکز همکار با همایش از جمله دانشگاه اصفهان، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه باقرالعلوم و ... برگزار شده است.
رییس شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعلام اینکه 14 مجموعه علمی پژوهشی در برگزاری این همایش مشارکت دارند، بیان کرد: حوزه علمیه قم، بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء، دفتر تبلیغات اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم، دانشگاه امام صادق (ع) و دانشگاه تهران از جمله این مراکز هستند.
وی،دانشگاه اصفهان، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، مرکز پژوهشهای صدا و سیما، مرکز مدیریت حوزه خواهران و انجمن مطالعات اجتماعی حوزه را از دیگر مراکزی ذکر کرد که در برگزاری این همایش مشارکت دارند.
پارسانیا با بیان اینکه این همایش در 6 محور برگزار میشود،اضافه کرد: فلسفه فرهنگ، نظریه فرهنگی دینی، انقلاب اسلامی و نظریه فرهنگی، نظریههای فرهنگی و موضوعات و مسائل فرهنگی، بازخوانی نظریههای فرهنگی و نظریه فرهنگی و سایر حوزهها عناوین این همایش را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به زمان آغاز فراخوان همایش، گفت: برنامهریزی اولیه برای همایش از نیمه اسفند سال 93 انجام و فراخوان همایش نیز از فروردین 94 اعلام رسمی شد.
پارسانیا زمان پایان فراخوان همایش را نیمه خرداد ماه سال جاری ذکر کرد وبیان کرد: در این مدت حدود 200 مقاله به دبیرخانه همایش رسید.
پارسانیا با اعلام اینکه در روز همایش 15 مقاله برتر مورد تقدیر قرار میگیرند، افزود: مقالات برگزیده در چند بخش مختلف در روز همایش ارائه خواهند شد.
وی در پایان از انجام 15 مصاحبه با استادان مطرح در حوزههای نظریه فرهنگی خبر داد وتصریح کرد:این مجموعه در روز همایش منتشر میشود و در اختیار شرکتکنندگان در همایش قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/ش