به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ؛گروهی از دانشمندان در یک آزمایش منحصر بفرد یک صندلی فلزی و یک آچار را توسط دستگاه MRI مورد آزمایش اثر گذاری آهنربای این وسیله بر کشش اشیا به سمت خود قرار دادهاند و نتایج شگفتانگیزی به دست آوردهاند.
گفتنی است، این آزمایش نشاندهنده میزان قدرت میدان مغناطیسی دستگاه MRI در کشش اشیا و وسایل فلزی بوده است.
بررسیها نشان میدهند، کارشناسان از یک دستگاه فشار سنج و کابل سیمی برای اندازهگیری میزان فشار وارده بر صندلی از سوی دستگاه استفاده کردهاند.
کارشناسان پس از شروع آزمایش میزان کشش در حدود یک هزار و هفتصد پوندی را از طرف دستگاه بر صندلی اندازهگیری کردهاند.
پس از آزادسازی صندلی، این وسیله با شدت بسیار زیاد به سمت دستگاه کشیده شده و از محفظه مکان قرارگیری بیمار خرد شده است.
این آزمایش نشان میدهد که چرا هرگز نباید در هنگام استفاده از دستگاه MRI به همراه بیمار وسایل فلزی و یا قسمتهای فلزی از لباس وجود داشته باشد زیرا یک میدان آهنربای بسیار قوی در دستگاه MRI وجود دارد که میتواند به فرد آسیب شدید وارد کند.
کارشناسان ایالت متحده که این آزمایش را انجام دادهاند در خصوص این نکته که در حال مطالعه هستند که آیا استفاده از این دستگاه میتواند در دراز مدت برای انسانها خطرناک باشد.
در حال حاضر دستگاه MRI، یکی از امنترین وسایل برای تشخیص مشکلات پزشکی در جهان است.
همچنین د آزمایش مشابه پس از کشش آچار به سوی دستگاه MRI، به طور ناگهانی آچار در هوا معلق مانده و پس از اصابت به چندین نقطه از تونل دستگاه MRI مچاله و در خود فرو رفته است کارشناسان به همین جهت هشدار میدهند که تکنسینهای دستگاه MRI به هیچ وجه در داخل اتاق از صندلی چرخدار استفاده نکنند و بیماران علاوهبر دور کردن تمامی اشیای فلزی حتما لباس مخصوص MRI را بر تن کنند.
در دستگاه MRI از میدانهای مغناطیسی قدرتمند برای تغییر در پروتون موجود در مولکولهای آب که بخش اعظمی از حجم بدن را به خود اختصاص میدهد استفاده میشود و با ارسال امواج رادیویی فرکانسها پزشکان میتوانند برای مشاهده دقیق تصویر از آن استفاده کنند. براساس آمارها قدرت مغناطیسی دستگاه اسکنر MRI بین یک و نیم الی 3 تسلا است که میزان قدرت بسیار بالایی است.
انتهای پیام/