به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان ؛ بی بی سی در گزارشی به قلم "کیم گاتاس" نوشت: برای رئیس جمهوری که با شعار تغییرات و پایان دادن به مداخلات نظامی متعدد آمریکا در نبردهای مسلحانه وارد کاخ سفید شد، "باراک اوباما" زمان بسیار زیادی را به منظور دفاع از شعارهای ضد جنگ خود صرف کرد.
اوباما در دو هفته گذشته جلسات جداگانهای با مقامات ارشد پنتاگون و مرکز ملی مبارزه با تروریسم آمریکا برگزار کرد. اوباما در این جلسات حرف جدیدی نزد؛ اما دستکم توانست به شهروندان وحشتزده آمریکایی پس از وقوع حملات تروریستی پاریس و تیراندازی خونین در سان برناردینو، اطمینان خاطر دهد با شدت بیشتری به مبارزه با گروههای تروریستی به ویزه داعش میپردازد. آمریکا تعداد نیروهای محدودی را برای مبارزه با داعش بسیج کرده است که بسیار کمتر از نیروهای زمان اوج جنگ در افغانستان و عراق محسوب میشود. اوباما یکی از طرفداران پایان مداخلات نظامی آمریکا در خارج از مرزهای این کشور است؛ اما اگر برای مقابله با داعش به نتیجه مطلوب دست پیدا نکند، احتمالا گزینه دخالت مستقیم نظامی را درباره سوریه نیز تجربه خواهد کرد. نکته ناامیدکننده برای اوباما این است که به نظر نمیرسد در پایان دوره دوم ریاست جمهوری باراک اوباما، هیچکدام از این جنگها به نتیجه برسد.
بی بی سی در ادامه این گزارش نوشت: چه شد که اوباما به اینجا رسید؟ بدون شک وقوع رویدادهای پیش بینی نشده، بیمیلی برای حل و فصل چالشها از مسیر منطقی آن و وجود ابهام در تعریف حقیقی "تهدید امنیت داخلی" در آمریکا از عوامل مهم شکست اوباما در پایان دادن به جنگهای مسلحانه است.
آخرین سرباز آمریکای دسامبر 2011 (آذر 1390) از عراق خارج شد؛ اما هنوز 3 هزار و 100 نیروی نظامی آمریکا در این کشور حضور دارند و در اصطلاح به کار تعلیم نیروهای عراقی مشغول هستند. اوباما دستور داد تا پایان سال 2016 تمام سربازان آمریکایی خاک افغانستان را هم ترک کنند؛ اما باز هم به شکل محسوسی میتوان حضور آمریکاییها را در این کشور مشاهده کرد زیرا 5 هزار و 500 نیروی آمریکایی برای دادن مشاوره و تعلیم نیروهای ارتش افغانستان در این کشور باقی میمانند.
اوباما تلاش میکند به شهروندان آمریکایی اطمینان دهد داعش و سوریه خطر بالقوهای برای این کشور محسوب نمیشوند؛ اما متحدان اروپایی واشینگتن کاملا مخالف هستند و معتقدند تهدیدات مکرر داعش و اعمال جنایتکارانه آنها به خوبی ثابت میکند تا چه اندازه برای امنیت غرب خطرناک هستند.
رئیس جمهور آمریکا در فرصت اندک باقیمانده از حضورش در کاخ سفید باید یک بار برای همیشه به موضوع دخالت نظامی این کشور در بحرانهای بین المللی خاتمه دهد. آغاز یک جنگ زمینی در سوریه به نوعی نشان دهنده شکست سیاست ضد جنگ اوباما خواهد بود.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.