عوامل مختلفی در ابتلای یک فرد به بیماری ام اس نقش دارد که نقش کمبود ویتامین D در بدن از عوامل مهم و مؤثر آن محسوب می‌شود.

دکتر علایی متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: علت صددرصد قطعی که مشخص کند بیماری ام اس چه علتی دارد هنوز نه تنها در ایران بلکه در جهان مشخص نشده است، اما متخصصان مغز و اعصاب از لحاظ تئوری عامل ژنتیک، عوامل طبیعی که به صورت تئوری مطرح است مانند ویروس‌ها و  کمبود ویتامین D را سه عامل اصلی در بروز بیماری ام اس می‌دانند. 

وی ادامه داد: علائم بیماری ام اس بستگی به نوع و شدت بیماری دارد و این که کدام قسمت از سیستم عصبی دچار ضایعه شده است به عنوان مثال اگر قسمت بینایی مغز باشد بیمار دچار مشکل بینایی می‌شود و اگر اعصاب کنترل کننده حرکات دست و پا دچار ضعف حرکتی شده و در قسمت تعادل مغز دچار ضایعه شود بیمار دچار مشکلات تعادلی می‌شود. 

دکتر علایی بیان کرد: طبق آخرین مطالعات زنان 3 برابر بیشتر از مردان به ام اس مبتلا می‌شوند. بنابراین بیشترین آمار مبتلایان به این بیماری را زنان تشکیل می‌دهند. بیشترین سن شیوع این بیماری 25 تا 30 سالگی و سنین بالاتر حتی 60 سالگی هم در ایران مشاهده شده است.

این متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: برای این که بدن سالمی داشته باشیم و به بیماری ام اس مبتلا نشویم می‌توانیم عوامل محیطی مؤثر در این بیماری را مورد توجه قرار دهیم و به خصوص کمبود ویتامین D را جبران کنیم. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: استرس‌های روحی و هیجانات در بروز ام اس تأثیر مستقیم دارد افرادی که مستعد این بیماری هستند در زمانی که دچار استرس و هیجان می‌شوند علائم بیماری ظهور می‌کند. بنابراین باید تمرین کنیم که با مشکلات و مسائل زندگی با آرامش و به طور منطقی برخورد کنیم و به دنبال حل آن مسئله باشیم تا این که مضطرب و افسرده شویم و خود را در معرض بیماری‌هایی چون ام‌اس قرار دهیم.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.