به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ عدیل سروی افزود: در کنار عرضه سیبزمینی تولید شده استان به بازارهای داخلی صادرات به کشور جمهوری آذربایجان نیز در حال انجام است و تا پایان امسال بر اساس تعهد صادراتی صادرکنندگان این کار انجام خواهد شد.
وی گفت: در حال حاضر چهار واحد انبار سرد فنی و مکانیزه برای نگهداری سیبزمینی وجود دارد که جمعا ً ظرفیت نگهداری آنها به 28 هزار تن میرسد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل گفت: مجوز تاسیس و راهاندازی 33 واحد انبار فنی و مکانیزه برای نگهداری سیبزمینی صادر شده که با راهاندازی آنها 58 هزار و 550 تن به ظرفیت نگهداری محصولات افزوده خواهد شد.
سروی بیان کرد: همه ساله حدود 21 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان به زیر کشت سیبزمینی میرود که از این میزان حدود 800 هزار تن غده سیبزمینی برداشت میشود.
وی افزود: از این میزان 180هزار تن نیاز داخلی استان بوده و نزدیک به 600 هزار تن به عنوان تولید مازاد بر نیاز روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر به علت کمبود شدید انبار سرد فنی، سیبزمینیکاران همچنان پس از برداشت، محصول خود را یا با قیمت نازل روانه بازار میکنند و یا به علت عدم بازاریابی مناسب کیسههای حاوی سیبزمینی خود را به صورت غیر اصولی نگهداری میکنند که در شرایط نامناسب فضای انباری فاسد شده و از چرخه فروش و یا مصرف خارج میشود و زحمات و تلاش آنها به هدر رفته و نه تنها سود نمیکنند بلکه متحمل ضرر و زیان هنگفتی نیز میشوند.
سروی گفت: در حال حاضر 11 مجوز سردخانه به ظرفیت 56 هزار تن صادر شده که با راه اندازی این سردخانهها ظرفیت ذخیرهسازی انواع میوه و سبزی و صیفی به ویژه سیبزمینی به 116 هزار تن افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام/گ